Στην Καλαμάτα αύριο ο Τζέφρι Πάιατ

Στην Καλαμάτα αύριο ο Τζέφρι Πάιατ

Επίσκεψη στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, περιλαμβάνει το αυριανό πρόγραμμα του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, σύμφωνα με πληροφορίες. Ειδικότερα, ο κ. Πάιατ αναμένεται να πραγματοποιήσει εθιμοτυπικές συναντήσεις με τοπικούς φορείς, έχοντας την ευκαιρία να ανταλλάξει μαζί τους απόψεις για επίκαιρα θέματα.

Παράλληλα, στην Καλαμάτα αναμένεται να καταφθάσουν πριν το Σαββατοκύριακο, κορυφαία πρόσωπα των υπουργείων Εξωτερικών και Παιδείας, καθώς και της κυβέρνησης, με αφορμή την πραγματοποίηση συνεδρίου από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας και τη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (International Holocaust Remembrance Alliance), αναφορικά με το Ολοκαύτωμα και τις μαζικές αγριότητες που έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν στην ανθρωπότητα. Η επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στην Καλαμάτα θα πλαισιώσει το εν λόγω συνέδριο, καθώς ο ίδιος έχει δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν τη σθεναρή υποστήριξή των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι στην ελληνική Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας Μνήμης για το Ολοκαύτωμα.

Να σημειωθεί ότι για το εν λόγω συνέδριο, που πρόκειται να διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες στο Elite City Resort, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση.
Χρ.Μ.