Παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ οι φετινοί εορτασμοί της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ οι φετινοί  εορτασμοί της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Στη Μεσσηνία βρίσκεται για διακοπές μαζί με την οικογένειά του τις τελευταίες μέρες ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γιώργος Τσούνης. Μάλιστα, συνοδευόμενος από τον πρώην Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή, Αλ ντ’ Αμάτο, συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της Πύλου με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, κι εκεί έτυχαν θερμής υποδοχής τόσο από το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, όσο και από τον γενικό γραμματέα της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Καφαντάρη, το βουλευτή Μεσσηνίας, Περικλή Μαντά, και την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Άννα Καλογεροπούλου.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην πόλη, ενώ επισκέφθηκαν και το Δημαρχείο, ανταλλάσσοντας απόψεις με το δήμαρχο Πύλου –Νέστορος πάνω σε ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ευρύτερα.

Σε φιλικό δε κλίμα στην πλατεία της Πύλου συνομίλησαν με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, ενώ ο κ. Τσούνης δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ιστορική κωμόπολη, εκδηλώνοντας την επιθυμία του να είναι παρών στις φετινές εορταστικές στις 20 Οκτωβρίου εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Της Χριστίνας Μανδρώνη

Φωτογραφίες: Κώστας Καραλής