Η γιορτή των Βιβλιοδρομιών το Σάββατο στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Η γιορτή των Βιβλιοδρομιών το Σάββατο στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Να παραβρεθούν στη γιορτή των Βιβλιοδρομιών, με θέμα «Πες αλεύρι ένα βιβλίο σε γυρεύει», εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, προσκαλούν τους μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων της Μεσσηνίας που έχουν δηλώσει συμμετοχή τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 10.00 το πρωί, στο χώρο τους, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός, το βιβλιοπωλείο της πόλης «bookmark» και την Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη Καλαμάτας.

Για λόγους δημόσιας υγείας και για την πρόληψη της διασποράς της Covid-19 καλούνται οι μαθητές να έχουν πραγματοποιήσει self test ή rapid test τουλάχιστον 24 ή 48 ώρες αντίστοιχα. Επίσης, οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή να έχουν πραγματοποιήσει rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα που ξεκινά στις 10.00π.μ. και τελειώνει στη 1.00 μ.μ. οι Βιβλιοδρόμοι «θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ιστορίες ποντικών που περιμένουν να μοιραστούν τις περιπέτειές τους μαζί τους. Θα ακούσουν τον ήχο ενός βιολιού και θα ανακαλύψουν πώς μια γραμμή γίνεται μια συλλαβή, μια ιστορία.

Οι βιβλιοδρόμοι από την Α΄ έως τη Στ΄ Δημοτικού θα απαντήσουν σε ερωτήσεις μέσα από τα προτεινόμενα βιβλία που έχουν επιλέξει, ενώ οι βιβλιοδρόμοι του Νηπιαγωγείου θα ζωγραφίσουν κάτι που τους κέντρισε το ενδιαφέρον.

Ένα γιγάντιο βιβλίο με σκορπισμένα και μπερδεμένα γράμματα θα σας αναζητήσει και θα σας διασκεδάσει. Ιαπωνέζικα χαϊκού του Langston Hughen θα χορέψουν με τα όνειρά σας.

Ετοιμαστείτε για παραμύθια λαϊκά με δράκους, μάγισσες και ξωτικά, καθώς και για ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού που θα χρειαστεί να σκεφτείτε, να συνεργαστείτε και γρήγορα να πορευτείτε.

Στη γιορτή αυτή οι βιβλιοδρόμοι της Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού θα συναντηθούν με τη συγγραφέα Ελένη Γεωργοστάθη, σε μια δράση γεμάτη χαρά και αθλητισμό. Η Ελένη Γεωργοστάθη γεννήθηκε το 1973 και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό της Λακωνίας. Από μικρή αγαπούσε τα βιβλία. Όχι μόνο επειδή τη συνάρπαζαν οι ιστορίες που έκρυβαν, αλλά κι επειδή τη γοήτευε η διαδικασία της δημιουργίας τους. Την ημέρα των Βιβλιοδρομιών θα υποδεχτεί τους βιβλιοδρόμους με το βιβλίο της “Χάθηκε η μπάλα… ξανά!”.

Με φωνή καθαρή και με προφορά αγγλική οι μεγαλύτεροι σε ηλικία βιβλιοδρόμοι θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό προφορικής ανάγνωσης “Ready to Read”.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά θα καλωσορίσει τους μαθητές και θα τους καλέσει να στολίσουν το δέντρο με τους αγαπημένους τίτλους βιβλίων, αφού το δέντρο συνδέεται με ιδιαίτερους συμβολισμούς ως πηγή ζωής. Για όσους γονείς επιθυμούν να ξαναγίνουν παιδιά, ο Σύλλογος έχει ετοιμάσει διασκεδαστικά παιχνίδια.

Μια ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα “Πώς μπορούμε, αντιλαμβανόμενοι τη δυναμική μιας διαφωνίας, να χτίσουμε αρμονικές σχέσεις μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον” θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι γονείς. Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Γιώργος Παπαδόπουλος (δικηγόρος-διαπιστευμένος διαμεσολαβητής από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μπορείτε να τον γνωρίσετε μέσα από την ιστοσελίδα του: https://www.artofmediation.gr/?lang=el).

Στο τέλος, ένα όμορφο ποδήλατο θα κληρωθεί σε έναν τυχερό βιβλιοδρόμο, προσφορά των super-markets “ΑΦΟΙ ΜΟΥΡΓΗ”, καθώς και ένα drone για τους μαθητές Ε΄ & Στ΄ Δημοτικού, που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό “Ready to read”, προσφορά των MM Publications.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει παιδί που μισεί τα βιβλία. Υπάρχουν απλά παιδιά που δεν έχουν βρει το κατάλληλο βιβλίο για να ταξιδέψουν στον υπέροχο κόσμο τους».