Προσφορά της Περιφέρειας ISOBOX στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και νέα επίθεση στο υπουργείο Υγείας

Προσφορά της Περιφέρειας ISOBOX στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και νέα επίθεση στο υπουργείο Υγείας

Στην Καλαμάτα και ειδικότερα στο Κέντρο Υγείας βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, όπου και παρέδωσε ένα ISOBOX για τις ανάγκες της δομής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νίκας ανέφερε ότι πρέπει να υποστηριχθεί από το κράτος, αλλά και όλους τους φορείς, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ δεν πρέπει να θεωρούνται ακραίες ή υπονομευτικές οι φωνές που ακούγονται από διάφορες πλευρές. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι τα νοσοκομεία χρειάζονται επειγόντως γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και διοικητικό.

«Η πανδημία πρέπει να είναι για όλους μας ένα μάθημα, ότι χρειαζόμαστε ένα ισχυρό, σύγχρονο, κρατικό σύστημα υγείας, που θα μπορεί να υποστηρίξει τον πληθυσμό» σχολίασε.

Επίσης, θέλησε στο πρόσωπο του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας να τιμήσει, αλλά και να ευχαριστήσει, όλους τους γιατρούς και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό που αγωνίστηκαν στα χρόνια της πανδημίας, σε δύσκολες δηλαδή συνθήκες, και «τα έβγαλαν πέρα».

Παράλληλα, ευχαρίστησε το γενικό διευθυντή Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλη Διαμαντόπουλο, ο οποίος, όπως είπε, τρέχει από τη μια άκρη της Περιφέρειας στην άλλη και είναι, μάλιστα, ο άνθρωπος που εισηγείται θέματα που αφορούν στην υγεία.

Τέλος, ο κ. Νίκας δήλωσε ότι η Περιφέρεια κάνει το καθήκον της σε ό,τι της ζητηθεί, και χαρακτηριστικά ανέφερε πως η βοήθεια που έχει δοθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι της τάξεως των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να υπάρξει πλήρης εκσυγχρονισμός του.

Με τη σειρά του ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, Παναγιώτης Κατσαφάδος, ευχαρίστησε τον κ. Νίκα για τη βοήθεια από την πρώτη στιγμή που χρειάστηκε, χαρακτηρίζοντάς την απλόχερη.
Π.Μπ.