Η «4η Πανελλήνια Διημερίδα Αθλοπαιδείας – Κλασικού Αθλητισμού» στην Αρχαία Μεσσήνη

Η «4η Πανελλήνια Διημερίδα Αθλοπαιδείας – Κλασικού Αθλητισμού» στην Αρχαία Μεσσήνη

Η «4η Πανελλήνια Διημερίδα Αθλοπαιδείας – Κλασικού Αθλητισμού» πραγματοποιείται από χθες στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης. Πρόκειται για μία σπουδαία και πολυσυμμετοχική διοργάνωση, όπου μαθητές από σχολεία όλης της Ελλάδας προσεγγίζουν βιωματικά το χώρο που καλλιέργησε στην αρχαιότητα το αθλητικό ιδεώδες. Παράλληλα αναδεικνύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η άρρηκτη σχέση που συνδέει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό.

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, του Δήμου Μεσσήνης και του υπεύθυνου Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Συνολικά συμμετέχουν 49 σχολικές μονάδες (περισσότεροι από 2.650 μαθητές) από όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα μαθητές και μαθήτριες των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων του Δημοτικού, όλων των τάξεων Γυμνασίου και των ΓΕΛ της χώρας.

«Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναπτύσσεται η ευγενής άμιλλα σε έναν ιδανικό χώρο που κουβαλάει την ιστορία του τόπου, ενώ το Αρχαίο Στάδιο ξαναζωντανεύει για ένα διήμερο χάρις στην πρωτοβουλία των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Η Δημοτική Αρχή αγκαλιάζει τη διοργάνωση, που αναδεικνύει το Δήμο μας ως εκπαιδευτικό και τουριστικό προορισμό», δήλωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης που βρέθηκε χθες στην Αρχαία Μεσσήνη.