Δήμος Μεσσήνης: Ιερατικό μνημόσυνο για τον ευεργέτη Νικόλαο Αθ. Χιώτη

Δήμος Μεσσήνης: Ιερατικό μνημόσυνο για τον ευεργέτη Νικόλαο Αθ. Χιώτη

Ιερατικό μνημόσυνο για το μέγα ευεργέτη της πόλης της Μεσσήνης, Νικόλαο Αθ. Χιώτη και τη σύζυγό του Μαρία τελέσθηκε χθες, κατά τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου του Νέου στον Ιερό Ναό στην ομώνυμη παραλία Μεσσήνης.

Αναφερόμενος στον Νικόλαο Χιώτη, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, σημείωσε ότι «με τη διάθεση της περιουσίας του στο Δήμο Μεσσήνης παρέχεται κάθε χρόνο οικονομική βοήθεια σε αναξιοπαθούντες, οικονομικά αδυνάτους και ασθενείς δημότες της πόλης. Η πράξη αυτή αποτελεί ένα είδος διδάγματος προς όλους -που είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ- και μας προτρέπει να ακολουθούμε το δρόμο του εθελοντισμού, της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας και της αλληλεγγύης».

Επίσης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι από την επόμενη χρονιά και στο εξής, μετά τη Θεία Λειτουργία και το ιερατικό μνημόσυνο, θα τελείται επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του ευεργέτη στην πλατεία Ν. Χιώτη, η οποία μεταφέρθηκε σε περίοπτη θέση, μετά τις εργασίες ανάπλασης στη συγκεκριμένη περιοχή.

Επιπλέον φέτος, μετά τη Θεία Λειτουργία και την τέλεση του μνημοσύνου, πραγματοποιήθηκε ξανά έπειτα από δύο χρόνια κλήρωση, κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι κέρδισαν δεκάδες πλούσια δώρα από τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης.

Τη Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο παρακολούθησαν οι αντιδήμαρχοι Ελένη Τσέλιου, Δημήτρης Γαλιάτσος και Δημήτρης Αθανασακόπουλος, ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δ.Σ. Αναστάσιος Τσερπές, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Κανελλόπουλος και Νίκος Ξενόγιαννης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσσήνης Νίκος Ρούτσης, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και πλήθος κόσμου.