Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης: Ταξίδι στην Κύπρο με διακρίσεις και βραβεύσεις

Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης: Ταξίδι στην Κύπρο με διακρίσεις και βραβεύσεις

Επέστρεψε από την Κύπρο η αποστολή αντιπροσωπείας του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης, με τις εμπειρίες της παρουσίασης εκεί του βιβλίου «Ένας περιηγητής αφηγείται», δημιούργημα της σύμπραξης των Δημοτικών Σχολείων Μεθώνης και Ορούντας, παρουσία πολλών εκπροσώπων της εκπαίδευσης της Κύπρου, κατοίκων, καθώς και του γιατρού – ιστορικού ερευνητή Γιάννη Μπίρη που επιμελήθηκε την έκδοσή του.

Επίσης, στη Δημοσιογραφική Εστία της Ένωσης Συντακτών Κύπρου παρουσιάστηκε και το διδακτικό σενάριο που συνοδεύει τη συγγραφή του βιβλίου μαζί με 22 άλλα σενάρια σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας.

Το πιο σημαντικό, όμως, ήταν η βράβευση του σχολείου στο φετινό διεθνή διαγωνισμό “Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες” με 1ο βραβείο στην κατηγορία Project.

Το θέμα της συμμετοχής ήταν “Δύση και Ανατολή με το μανδύα του κατακτητή” και είχε να κάνει με τις κοινές ιστορικές περιόδους της Μεθώνης και της Κύπρου από τη Φραγκοκρατία στην Ενετοκρατία και μετέπειτα στην Τουρκοκρατία. Σημείο αναφοράς σε αυτή την αναδρομή ήταν τα κάστρα της Μεθώνης και της Αμμοχώστου. Στο φετινό διαγωνισμό πήραν μέρος 279 σχολικές μονάδες με 1456 μαθητικές δημιουργίες.

Η βράβευση έγινε στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Ο μεν περιηγητής της Μεσογείου, που ένωσε τα σχολεία της Μεθώνης και της Ορούντας στην Κύπρο με παιδαγωγικό αποτύπωμα και δημιουργικό τρόπο και κέρδισε Bronze Metals στα Cyprus Education Leaders Awards, αρχίζει το ταξίδι του και στην Κύπρο, ενώ το «Γεωργακοπούλειο» Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης συνεχίζει τις βραβεύσεις και διακρίσεις του σε δράσεις ιστορικού, πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.