Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Καλαμάτας και Μεσσήνης

Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Καλαμάτας και Μεσσήνης

Σχολιάζοντας την πρόσφατη ανακοίνωση για τον ΣΜΑ, ο δήμαρχος τον χαρακτήρισε ως μια «τεράστια επιτυχία», καθώς έπειτα από αρκετή προσπάθεια πάρθηκαν οι εγκρίσεις και οι αδειοδοτήσεις από την Πολεμική και την Πολιτική Αεροπορία, μιας και ήταν δύσκολο για το σημείο που βρίσκεται.

Εφόσον, δε, πρόκειται για έναν κλειστό και υπερσύγχρονο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, αυτό θα τον καθιστά τον πιο σύγχρονο σταθμό που έχει κατασκευαστεί στη χώρα.

Από την άλλη, ανέφερε ότι αυτό το διάστημα πρόκειται να ολοκληρωθούν οι μελέτες για το έργο, και κατόπιν θα ξεκινήσει η δημοπράτησή του, δίνοντας 8-10 μήνες ως χρονικό περιθώριο για την ολοκλήρωση της εν λόγω κατασκευής.

Σχολιάζοντας το «φαινόμενο» της Μαραθόλακας, ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα έπρεπε να έχει κλείσει τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια λόγω της σοβαρής δυσκολίας που προκύπτει ως προς την περαιτέρω μεταφόρτωση απορριμμάτων.

Τέλος, παρατήρησε ότι στην περίπτωση που υπάρξει μεγάλη ανάγκη και χρειαστεί άμεσα λύση, τότε η μοναδική θα είναι να μεταφερθούν τα απορρίμματα στην Παλαιοχούνη.

Χρ.Μ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ