Στη Φλωρεντία της Ιταλίας εκπαιδευτικοί του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας  εκπαιδευτικοί του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS + KA1 το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας υλοποιεί κατά το σχολικό έτος 2021-2022 εγκεκριμένο σχέδιο με τίτλο «Ένα σχολείο για όλους», το οποίο περιλαμβάνει δύο κινητικότητες εκπαιδευτικών.

Η πρώτη κινητικότητα πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 10 Απριλίου στη Φλωρεντία της Ιταλίας, ενώ συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Αικατερίνη Αλεξοπούλου, Χρίστος Λαδάς και Γεωργία Νικολετσέα, οι οποίοι παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα στην εκπαιδευτική Aκαδημία Europass με τίτλο «Classroom management solutions for teachers: new methodologies,effective motivation,cooperation and evaluation strategies». Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ακόμη εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Σουηδία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Αγγλία και την Ονδούρα, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις νέες μεθοδολογίες στην εκπαίδευση και να συνεργαστούν εφαρμόζοντας καινοτόμες διδακτικές τεχνικές. Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα των χωρών τους εντοπίζοντας θετικά και αρνητικά σημεία.

Όσο για τη δεύτερη κινητικότητα, θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2022 στη Βαρκελώνη για τη συμμετοχή τριών εκπαιδευτικών στο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Facing diversity: intercultural classroom management».