Τo ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, η ελπίδα επέστρεψε!

Τo ΠΑΣΟΚ επέστρεψε,  η ελπίδα επέστρεψε!

Η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στο προσκήνιο της κοινωνίας είναι πραγματικότητα, οι προσδοκίες μεγάλες, για άλλη μια φορά είναι ορατός ο πλούτος των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, παρά τη δυσφήμηση και τη φθορά που υπέστη τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να εμπνέει και να αποτελεί χώρο ανάδειξης προοδευτικών συζητήσεων, προτάσεων και λύσεων για τη χώρα.

Η εντυπωσιακή συμμετοχή  – κυρίως της νέας γενιάς – στην εκλογική εσωκομματική διαδικασία της 8ης Μαΐου δίνει ελπίδα και προοπτική στην πορεία του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αποδεικνύοντας πλέον στην πράξη πως ο χώρος έχει ενεργή κοινωνική βάση και επιστρέφει στη συνείδηση της κοινωνίας. Ήταν μία ακόμα μεγάλη νίκη, μαζί με την επιβεβαίωση ότι το ΠΑΣΟΚ, ως έννοια και πολιτικό σύμβολο, δεν ήταν απλά πάντα στην ψυχή μας, ήταν και είναι η ψυχή μας.

Οι μνήμες μιας ιστορικής παράταξης που ταυτίστηκε με αγώνες και διεκδικήσεις, συμπορεύονται πλέον με τη φωνή των νεότερων γενιών, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον και περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους. Μπαίνουν πλέον οι βάσεις για νέες διεκδικήσεις, έχοντας μπροστά μας κρίσιμους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες

Το ΠΑΣΟΚ, σε διαφορετικές εποχές, προώθησε προοδευτικές πολιτικές, εκδημοκράτισε το κράτος, αγκάλιασε τους εργαζομένους, καταπολέμησε τις ανισότητες, προώθησε την καινοτομία, ισχυροποίησε και έδωσε φωνή στην κοινωνία των πολιτών, άλλαξε την Ελλάδα και την κατάστησε υπολογίσιμο και δυναμικό εταίρο στην Ευρώπη και στον κόσμο και στις πιο δύσκολες στιγμές της χώρας η ηγεσία του κινήθηκε πάντα με υπευθυνότητα, βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Τώρα που κάθε δημοκρατικός, προοδευτικός πολίτης εμφορείται από αισιοδοξία για το μέλλον της παράταξης πρέπει να δούμε τον κάθε συμπολίτη μας που συστρατεύτηκε στον κοινό μας αγώνα και στην προσπάθεια αυτή ως δικλείδα ασφαλείας, προκειμένου να αποφύγουμε τις παθογένειες του παρελθόντος.

Με πίστη στην ιδεολογία μας, στις αρχές και τις αξίες της 3η του Σεπτέμβρη, ως ενεργοί πολίτες, όλοι μαζί ενωμένοι να επικεντρωθούμε στην κοινωνία που υποφέρει, στα προβλήματα που τη μαστίζουν από τις επιπτώσεις των αλλεπάλληλων κρίσεων, των ανισοτήτων, της συγκέντρωσης του πλούτου και της εξουσίας στους λίγους.

Το ζητούμενο, όμως, είναι αυτό να μπορέσει να μετουσιωθεί στο κατάλληλο μείγμα πολιτικής που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα του πολίτη, μπροστά στις δεκάδες προκλήσεις που γεννά ο συνεχόμενα ατέρμονος κύκλος κρίσεων που βιώνουμε τη τελευταία δεκαετία.

Η Δημοκρατική Παράταξη χτίζει μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό, στο νέο αυτό ξεκίνημα κανείς δεν περισσεύει, όλοι μαζί ενωμένοι, έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία μας να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις μας, για να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής το μεγάλο ριζοσπαστικό φορέα ελπίδας, πρωταγωνιστή στους αγώνες που να ανταποκρίνεται στα προβλήματα του σήμερα και στις προκλήσεις του μέλλοντος για ένα δίκαιο κοινωνικό κράτος, χωρίς ανισότητες, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο.

Ο πράσινος ήλιος ανέτειλε ξανά για να ξυπνήσει στις μεγαλύτερες γενιές μνήμες ενός ένδοξου παρελθόντος και να δημιουργήσει στις νεότερες συνθήκες βιώσιμου παρόντος και ευοίωνου μέλλοντος.

Με ενότητα και πολλή δουλειά, με σοβαρότητα και δυναμισμό να επαναφέρουμε μαζί με το όνομα μας, τα σύμβολά μας και την πολιτική μας στη συνείδηση και στην καρδιά του απλού πολίτη, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια ειλικρινή σχέση εμπιστοσύνης μαζί του, ώστε να κερδίσουμε πάλι την πλειοψηφία στην κοινωνία. Μαζί με τους πολίτες να ανοίξουμε το δρόμο για νέους αγώνες και νέες νίκες, για την Ελλάδα των μεγάλων αλλαγών, για τους Έλληνες που αξίζουν μια καλύτερη ζωή.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αποτελεί ξανά την ελπίδα για μια μεγάλη σύγχρονη προοδευτική παράταξη που, στηριζόμενη σε ένα νέο αναπτυξιακό βιώσιμο μοντέλο, θα διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και θα εξυπηρετεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να προδώσουμε τις ελπίδες των πολιτών, καθότι περιμένουν από εμάς να δώσουμε τον τόνο, την κατεύθυνση, την πορεία, το στόχο.

Του Γιάννη Διονυσόπουλου
Διδάκτορος Οικονομικών Επιστημών, αν. γραμματέα Τομέα Επιστημόνων ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, μέλους ΣτΑ Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας