Ύποπτη βλέπει ο ΣΚΕΑΚ την ίδρυση νέου συλλόγου εστίασης

Ύποπτη βλέπει ο ΣΚΕΑΚ  την ίδρυση νέου συλλόγου εστίασης

Την αντίδραση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας (Σ.Κ.Ε.Α.Κ.) προκάλεσε η ίδρυση ενός νέου συλλόγου με την επωνυμία Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας και εκφράζει φόβους για διάσπαση του κλάδου, ενώ μιλά και για «ύποπτη κίνηση».

Παράλληλα, καλεί τους νέους ιδρυτές να αναλάβουν τη διοίκηση του συλλόγου που προϋπάρχει, για να μην υπάρξουν διάσπαση και προβλήματα στον κλάδο.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας αναφέρεται ότι ο νέος σύλλογος ονομάστηκε Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας, προσπαθώντας να «κρυφτεί πίσω από τις λέξεις».

«Δεν αποκλείσαμε κανέναν»
Όπως σημειώνει η διοίκηση του συλλόγου, με μεγάλη έκπληξη άκουσαν για αυτή τη νέα κίνηση, λίγους μήνες μετά τη δική τους προσπάθεια και τον αγώνα που δίνουν για τον κλάδο της εστίασης: «Η έκπληξη ήταν μεγάλη, γιατί το κάλεσμά μας ήταν δημόσιο και ανοιχτό σε όποιον ενδιαφερόταν να θέσει υποψηφιότητα για μια ενωμένη εστίαση. Προσπαθήσαμε να είμαστε όσο πιο δημοκρατικοί και συμβουλευτικοί γίνεται, όλα τα θέματα ήταν πάντα σε ανοιχτή διαβούλευση. Μάλιστα, πολλές φορές λοιδορηθήκαμε και δεχτήκαμε αυστηρές κριτικές για κινήσεις και αποφάσεις που λάβαμε. Όμως, ποτέ μα ποτέ δεν αποκλείσαμε κανέναν, προσπαθώντας όλες τις κριτικές να τις μετουσιώσουμε σε “ενέργεια” για περισσότερες διεκδικήσεις. Προφανώς, αυτό είχε και φθορά. Προσωπική φθορά για τον κάθε ένα από τα μέλη του Δ.Σ. Ο σύλλογός μας συνέχισε και ήταν πρωτεργάτης στη συσπείρωση και την ομόνοια όλου του κλάδου. Μάλιστα, στην προσπάθεια αυτή διεκδίκησε επιμόνως θέση σε όλα τα κέντρα αποφάσεων. Γνωρίζαμε τις δυσκολίες και θέλαμε τον υγιή και δημιουργικό συνδικαλισμό. Οτιδήποτε άλλο ήταν απέναντι στις Αρχές μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ύποπτη κίνηση που καπελώνει

Ο ΣΚΕΑΚ υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται να καπελώσει την προσπάθεια και να δημιουργήσει διάσπαση στον κλάδο. «Η προέλευσή της θεωρείται από εμάς ύποπτη και προφανώς εξυπηρετεί ιδία οφέλη. Κλείνοντας, αν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη για τίτλους και θεσμικές καρέκλες, ομόφωνα το Δ.Σ. του συλλόγου μας παραχωρεί τις δικές του, για να μην προκαλέσουμε διάσπαση στον κλάδο μας. Εφόσον επιθυμούν, να υπενθυμίσουμε ότι μπορούν με απόφαση της γενικής συνέλευσης να προκηρυχθούν εκ νέου εκλογές, ώστε ο κλάδος μας να συνεχίσει ενωμένος.

Αν υπάρχει φόβος για το αποτέλεσμα των εκλογών, η νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση που υπάρχει τώρα δε θα συμμετέχει στη διαδικασία, ώστε να δώσει την ευκαιρία στους επίδοξους νέους να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους.

Υ.Γ. Το καπέλωμα των υφισταμένων συλλόγων σε όλο το νομό θα δημιουργήσει πρόβλημα και στις τοπικές διεκδικήσεις. Η θεσμική εκπροσώπηση στις περιοχές αυτές πρέπει να έχει τοπικά χαρακτηριστικά και τοπικούς συμβούλους», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας.