Επίθεση Μαργαρίτας Σπυριδάκου σε Στάθη Αναστασόπουλο για τοπικιστικά κίνητρα

Επίθεση Μαργαρίτας Σπυριδάκου σε Στάθη Αναστασόπουλο για τοπικιστικά κίνητρα

Με αφορμή δηλώσεις για το ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας».

Για άκρατο τοπικισμό και οπαδικές συμπεριφορές κατηγορεί σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή σύμβουλος Λακωνίας, Μαργαρίτα Σπυριδάκου, το θεματικό αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο όσον αφορά στο θέμα της ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας».

Η κα Σπυριδάκου τον κατηγορεί ότι δεν ενδιαφέρεται για τους όμορους Νομούς Λακωνίας και Αρκαδίας, που έχουν και το μεγαλύτερο ποσοστό παραγωγής.

Προκλητικές δηλώσεις

Αναφερόμενη στην απόφαση του ΣτΕ, τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της: «Την ίδια, λοιπόν, χρονική στιγμή που στη Λακωνία οι παραγωγοί και τυποποιητές της “ελιάς Καλαμών” αγωνιούν για την τύχη του προϊόντος τους, που παρεμπιπτόντως η ποσότητα της Λακωνίας αντιστοιχεί στο 25 με 30% της παραγωγής πανελλαδικά  (ενώ της Μεσσηνίας στο 3%), ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Αρχής για τα αγροτικά θέματα κ. Αναστασόπουλος αδιαφορεί πλήρως για τους Λάκωνες και, φυσικά, για τους Αρκάδες παραγωγούς. Επιλέγει να κομπάζει και να πανηγυρίζει για τη δήθεν “νίκη” του, κάνοντας προκλητικές δηλώσεις σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης με έδρα τη Μεσσηνία, στα οποία παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος της Μεσσηνίας, εμπαίζοντας τους Λάκωνες παραγωγούς και για να τους “χρυσώσει” το χάπι κάνει αναφορά σε δήθεν επέκταση του ΠΟΠ σε αόριστο χρόνο και χωρίς μέχρι σήμερα να έχει αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία.

Ξεπερνώντας κάθε όριο, μάλιστα, ο κ. Αναστασόπουλος προσπαθεί να πιστωθεί την απόφαση του ΣτΕ λέγοντας ότι ο ίδιος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι επί ημερών της Περιφερειακής Αρχής Νίκα δεν έχει γίνει οποιαδήποτε ενέργεια».

Τοπικιστικά κίνητρα

Μάλιστα, σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τονίζει ότι για τη διεύρυνση του ΠΟΠ που αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειάρχης έχει αδιαφορήσει πλήρως και σε καμία συνάντησή του μέχρι σήμερα με τους αρμόδιους υπουργούς δεν έχει θέσει το θέμα.

«Ο περιφερειάρχης οφείλει να διευκρινίσει αν αποδέχεται την ουσία, το πνεύμα και το ύφος του κ. Αναστασόπουλου, ο οποίος κινήθηκε με βάση καθαρά τοπικιστικά κίνητρα και να πράξει τα δέοντα, αποδεικνύοντας ότι είναι περιφερειάρχης όλης της Πελοποννήσου.

Οι αντιπεριφερειαρχες Λακωνίας κ. Βερούτης και κ. Τζινιέρης τηρούν σιγή ιχθύος. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο δε δέχτηκαν να συνταχθούν στην κοινή γραμμή για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των Λακώνων παραγωγών. Ελπίζω να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ενώσουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους Λάκωνες στη συγκεκριμένη στιγμή που ευθέως θίγονται τα συμφέροντα των αγροτών μας», καταλήγει η κα Σπυριδάκου.