«Άσφαιροι» αλλά ορεξάτοι μαύροι-μπλε στο πρώτο δίτερμα της Καλαμάτας

«Άσφαιροι» αλλά ορεξάτοι μαύροι-μπλε στο πρώτο δίτερμα της Καλαμάτας

Το πρώτο μεγάλο φιλικό δίτερμα της νέας σαιζόν έδωσε η Καλαμάτα σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο του Άριος. Παρά την έντονη ζέστη και το ότι τα δίχτυα έμειναν απαραβίαστα (πέναλτι κέρδισε ο Ασαμόα για τους «μπλε», το οποίο όμως δεν εκτελέστηκε) οι περίπου 30 ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε ο προπονητής Σάκης Τσιώλης έκαναν μεγάλη προσπάθεια και έδειξαν ιδιαίτερα ορεξάτοι. Μάλιστα ο ίδιος στο τέλος του «διπλού» στη σύντομη ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές, τους τόνισε ότι «έχετε τεράστια ποιότητα να βγάλετε, αρκεί να είμαστε όλοι μαζί». Και σε συνέχεια αυτού η προπονητική ημέρα έκλεισε με μια μεγάλη αγκαλιά και τους παίκτες να φωνάζουν «ομάδα!».


Η ομάδα της Καλαμάτας για το επόμενο πρωτάθλημα της Super League 2 θα χτιστεί στο Καρπενήσι, όπου θα ταξιδέψει η αποστολή αναχωρώντας το πρωί της Τρίτης 2 Αυγούστου από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Αυτή την Κυριακή 31/7 οι «μελανόλευκοι» θα κάνουν πρωινή προπόνηση και στη συνέχεια ο κ. Τσιώλης θα ανακοινώσει τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα περάσουν 15 μέρες (έως τις 17/8) στο αθλητικό κέντρο Μοντάνα, ακολουθώντας το εντατικό πρόγραμμα προετοιμασίας και τα πρώτα φιλικά παιχνίδια. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές που δεν θα συμπεριληφθούν στην αποστολή θα ακολουθήσουν στην Καλαμάτα προπονητικό πρόγραμμα με μέλος του τεχνικού τιμ των “μελανολεύκων”. Αξίζει να σημειωθεί ότι ν΄έο πρόσωπο αυτό τον καιρό ανάμεσα στους συνεργάτες του Σάκη Τσιώλη είναι ο Ρόμπσον Ντος Σαντος, ο οποίος έχει διατελέσει προπονητής τερματοφυλάκων, μεταξύ άλλων, στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, στην Καλλιθέα, τον ΠΑΟ Ρούφ και αντικαθιστά τον Εμπέντε, καθώς ο τελευταίος ταλαιπωρείται από κορωνοϊό. Το βασικό τιμ συμπληρώνουν οι βοηθοί προπονητές Τάκης Δρούγας, Γιώργος Πολυμενέας και ο γυμναστής Κώστας Αθανασόπουλος, ενώ πάντα κοντά στην ομάδα είναι ο γενικός αρχηγός, Τάσος Χατζηαγγελής.
Στο δίτερμα του Σαββάτου (30/7) ο Σάκης Τσιώλης και οι συνεργάτες του έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα για πρόσωπα, θέσεις και αγωνιστικά σχήματα.
Από τη μια πλευρά αγωνίστηκαν με τα μαύρα οι Μέντες (Λαδάς), Αναστασόπουλος, Μπέριος, Παπατόλιος, Μαβινγκά, Γκότσης, Δρούγας, Γιαννακόπουλος, Τάτος, Ρόβας, Πασάς (Αρναρέλης, Βασιλόγιαννης, Μπενίτες, Τριανταφυλλάκης, Μούζος) και με τα μπλε οι Ταΐρης, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Γκρόζντανιτς (ο νεαρός Κροάτης αμυντικός που ανήκει στον Αστέρα Τρίπολης), Κόκορης, Ασαμόα, Πολίτης, Ματέους, Μουζάκης, Μπόρχες, Λούκαστιτς (Φελίπε, Τσιγαρίδης, Ντελλής, Αντεμάι).

Προφυλάχθηκε ο Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος έχει μια μικρή μυική ενόχληση στο πόδι και ο Μοζέρ, που έχει “τράβηγμα”.

-Στο γήπεδο του Άριος βρέθηκαν ακόμη τα μέλη της διοίκησης Γιώργος Ράλλης, Κώστας Βεργής, Βασίλης Παναγιωτόπουλος και λίγοι φίλαθλοι, ανάμεσα στους οποίους οι παλιοί άσοι της Μαύρης Θύελλας, Βασίλης Γεωργόπουλος και Νίκος Μουλατσιώτης.

Χ.Ε.