Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Πολλές οι ερωτήσεις της αντιπολίτευσης

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Πολλές οι ερωτήσεις της αντιπολίτευσης

Ξεκινούν συζητήσεις με οικογένειες Ρομά για τη μετεγκατάστασή τους

Η 16η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, με το θέμα των αντιπλημμυρικών και της ανάπλασης του Παμίσου να κυριαρχεί. Θέμα το οποίο στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης συζητήθηκε χωρίς σχεδόν καθόλου παρατηρήσεις για το ζήτημα των αντιπλημμυρικών, με την έμφαση να δίδεται στο κομμάτι των αναπλάσεων και το Κουλντούκι στην Μπούκα.

Στο συμβούλιο της Καλαμάτας, από την άλλη, κυρίαρχο στις παρατηρήσεις ήταν το ζήτημα των αντιπλημμυρικών, καθώς, όπως υποστήριξε σύσσωμο το Σώμα, αφήνει το αεροδρόμιο απροστάτευτο, όπως και κάποιες ακόμα περιοχές. Όσο για τα υπόλοιπα περί αναπλάσεων κ.λπ., συμφώνησαν ότι πρόκειται για έργο που αφορά κυρίως στο Δήμο Μεσσήνης και «από σπόντα» ελάχιστα τμήματα του Δήμου Καλαμάτας, με όσα βέβαια τον αφορούν να είναι θετικά.

Ειδικότερα, μετά τη συζήτηση, που ήταν πολύωρη, ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε στο Σώμα ότι οι μελετητές πήραν συγκεκριμένη κατεύθυνση και εκπόνησαν τις μελέτες. Μέσα από αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι θα γίνουν παρεμβάσεις στο φράγμα του Άρι.
Χαρακτήρισε δε το όλο έργο σπουδαίο, ενώ δεν έχει σημασία αν το μεγαλύτερο τμήμα αφορά στο Δήμο Μεσσήνης, καθώς σχετίζεται και με το Δήμο Καλαμάτας, όπως, για παράδειγμα, το φράγμα στον Άρι, η γέφυρα στην Αίπεια κ.λπ. Ξεκαθάρισε δε ότι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, όπως αυτή του αεροδρομίου, δεν καλύπτουν το Δήμο Καλαμάτας και για το λόγο αυτό πρέπει να διεκδικηθούν περαιτέρω μελέτες.
Κατά τον κ. Βασιλόπουλο, έχει γίνει το πρώτο βήμα και κάλεσε το Σώμα να εγκρίνει τη συγκεκριμένη μελέτη με τις παρατηρήσεις που συγκεντρώθηκαν.

Τελικά, η απόφαση που πάρθηκε ήταν θετική γνωμοδότηση (κατά ψήφισε μόνο ο Χρήστος Αναστασόπουλος) για την ΜΠΕ, αλλά με τις εξής παρατηρήσεις: Να εκπονηθούν μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας με τη διευθέτηση του ρέματος «Λιγδού» για την προστασία του αεροδρομίου ανατολικά, επίσης σε όλο το μήκος του ποταμού Άριος μέχρι τις εκβολές του και, τέλος, στον Πάμισο, βόρεια του φράγματος στον Άρι, έως και τη συμβολή με τη Μαυροζούμαινα.

Σχετικά με τις αναπλάσεις, ζητήθηκε πέραν αυτών που αφορούν στο Δήμο Μεσσήνης, να ενταχθούν: ανάπλαση στο Πάρκο του Παμίσου (κοινότητα Άριος), ανάπλαση ανατολικά του Παμίσου στις εκβολές του, επέκταση του ποδηλατόδρομου της δυτικής όχθης Παμίσου από την εθνική οδό έως του Πάρκο του Παμίσου στον Άρι. Ακόμα, αποκατάσταση της ΧΑΔΑ στα Λιμενικά και, τέλος, αξιολόγηση της διπλής κατασκευής γεφυρών στις εκβολές του Παμίσου.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση παρευρέθη ο τέως δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, ο οποίος πήρε και το λόγο, κάνοντας ξανά (είχε γίνει και στο Δ.Σ. Μεσσήνης) επίθεση στους μελετητές για αναπλάσεις που υπήρχαν στον αρχικό σχεδιασμό και πλέον δεν υπάρχουν. Τους κατηγόρησε, μάλιστα, ότι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και ότι κάτι κρύβουν, κάτι που έκανε τους μελετητές να ζητήσουν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου Καλαμάτας να τους προστατεύσει, διαφορετικά θα αποχωρούσαν.

Ερωτήσεις
Αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση του πρώτου θέματος ακολούθησαν οι ερωτήσεις των μελών της αντιπολίτευσης, κάτι που δεν έγινε στην αρχή, όπως συνηθίζεται, αφού αποφασίστηκε να συζητηθεί το θέμα πρώτα για να διευκολυνθούν οι μελετητές.

Να σημειώσουμε εδώ ότι σχεδόν πάντα οι ερωτήσεις έχουν ενδιαφέρον, αφού αφορούν θέματα επίκαιρα, που «καίνε» τους δημότες…
Πολλές από αυτές που ακολουθούν, λοιπόν, ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία.

Ο κ. Κοσμόπουλος πρώτος αναφέρθηκε αρχικά στο 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, σημειώνοντας ότι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Ωστόσο, θέλησε να επισημάνει ότι στις παραστάσεις στην κεντρική πλατεία δεν είναι δυνατόν οι θεατές να κάθονται σε χαρτόνια από χαρτοκιβώτια, κάτι που του μετέφεραν οι ίδιοι ως παράπονο, ενώ δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει ως καινοτομία. Ευχήθηκε δε το 29ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας να έχει ακόμα περισσότερη επιτυχία.

Ο κ. Τζαμουράνης πήρε το λόγο δεύτερος και ανέφερε ότι τον Απρίλιο, με αφορμή τους βανδαλισμούς στο συγκρότημα του Πολυκλαδικού, άνοιξε η συζήτηση για την παραβατικότητα συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας, όπως τη χαρακτήρισε, που ζει δίπλα. Πρόσθεσε δε ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είχε δηλώσει ότι υπήρχε επικοινωνία για να γίνει άμεση μετεγκατάσταση των Ρομά σε κατοικίες που θα κατασκευάζονται σε μια έκταση 17 στρεμμάτων, ενώ ακολούθησε επίσκεψη του κ. Σταμάτη, όπου συζητήθηκε το θέμα της μετεγκατάστασης. Έτσι ρώτησε: αν έχει υπάρξει πρόοδος με το ζήτημα της χρηματοδότησης που είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο, ποια ήταν η έκταση των 17 στρεμμάτων, αλλά και σχετικά με την πρόταση της Περιφέρειας να αναλάβει ο Δήμος την έκταση της Μπιρμπίτας και ο Δήμος Μεσσήνης αυτής της Μακαρίας. Ειδικότερα, ζήτησε να μάθει αν ο Δήμος Καλαμάτας δεχθεί να πάρει την Μπιρμπίτα και τι τελικά θα κάνει εκεί.

Επίσης, ο κ. Τζαμουράνης ζήτησε απάντηση για το κοιμητήριο των Γιαννιτσανίκων και ειδικότερα για περίφραξη που πρέπει να φτιαχτεί, για να μη μετατρέπεται γειτνιάζουσα ιδιοκτησία σε σκουπιδότοπο.

Επιπρόσθετα, ρώτησε να μάθει για την οριστική διάνοιξη της Μαρίας Κάλλας στη συμβολή της με τον Περιμετρικό. Όπως είπε, είχε ρωτήσει πριν από 3 χρόνια και ακόμα δεν έχει γίνει κάτι.

Τέλος, θέλησε να μάθει για ασφαλτοστρώσεις που αφορούν δύο εργολαβίες και ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί.

Με τη σειρά του ο κ. Μάκαρης αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των δημοτικών ιατρείων και δήλωσε χαρούμενος που πλέον θα πηγαίνει γιατρός στο Πλατύ, ενώ ζήτησε ο Δήμος να ενταχθεί στο «Δίκτυο Υγειών Πόλεων» που αφορά στην υγεία των δημοτών και θα προσφέρει στην περιοχή.

Αναφερόμενος στην ανάπλαση της οδού Σφακτηρίας, παρατήρησε ότι δεν υπάρχει πουθενά πράσινο και κάτι πρέπει να γίνει για αυτό.

Τέλος, απευθυνόμενος στο δήμαρχο για δήλωση που είχε κάνει κατά των επικεφαλής για το ζήτημα του Νέδοντα, υποστήριξε ότι κανείς τους δε βάζει τον εγωισμό και τα πολιτικά καπρίτσια πάνω από το καλό της πόλης. Έτσι κάλεσε τον κ. Βασιλόπουλο όταν απευθύνεται στην αντιπολίτευση να προσέχει.

Ερώτηση-πρόταση έκανε και ο κ. Κουκούτσης για την οδό Αναπαύσεως στα Γιαννιτσάνικα, όπου προκύπτει πρόβλημα επειδή το πράσινο φανάρι στον αυτοκινητόδρομο προς τη Β. Γεωργίου κρατά ελάχιστα. Για το λόγο αυτό αρκετοί οδηγοί προτιμούν την οδό Αναπαύσεως κι έτσι δημιουργείται πρόβλημα στο στενό αυτό δρόμο, ζητώντας να γίνει μονοδρόμηση.

Ο κ. Σταματόπουλος επισήμανε ότι το κτήριο που στεγαζόταν το Δημοτικό Σχολείο Μικρομάνης χρήζει επισκευών και θέλησε να μάθει αν υπάρχει προγραμματισμός για αυτό, όπως και για γειτονικές τοπικές κοινότητες.

Ο κ. Τσαπόγας αναφέρθηκε σε ένα οικόπεδο στην οδό Αγίου Γεωργίου, το οποίο, όπως είπε, επί χρόνια έχει καταπατήσει ιδιώτης, ενώ με βάση το σχέδιο πόλης προβλέπεται να γίνει παιδική χαρά, κάτι που και οι περίοικοι ζητούν. Όπως πληροφορήθηκε, ο Δήμος θα μετατρέψει το εν λόγω οικόπεδο σε χώρο στάθμευσης και όχι σε παιδική χαρά, κατηγορώντας μάλιστα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ότι δεν υπολογίζει το σχέδιο πόλης που είναι ξεκάθαρο για τη χρήση, καθώς και τη βούληση των δημοτών.

Ο κ. Λιάππας με τη σειρά του θέλησε απαντήσεις για το Πάρκο του ΟΣΕ και ειδικότερα για την κίνηση των ποδηλάτων με μεγάλες ταχύτητες, καθώς και για το τι γίνεται με τη φύλαξη του συγκεκριμένου χώρου, αφού παρατηρούνται βανδαλισμοί.

Ο κ. Μπεχράκης θέλησε να μάθει τι γίνεται με δεδουλευμένα εργαζομένων στην καθαριότητα, αφού, όπως είπε, δεν τους έχουν καταβληθεί αυτά για 4 μήνες.

Μιλώντας για τη Δημοτική Αστυνομία, ο κ. Αναστασόπουλος παρατήρησε ότι ο ρόλος της περιορίζεται πέριξ του κέντρου της πόλης. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι σε πολλά σημεία που υπάρχουν φανάρια οδηγοί παρκάρουν ακριβώς πάνω στις διασταυρώσεις. Έτσι ζήτησε να δοθούν οδηγίες στους δημοτικούς αστυνόμους να κάνουν ελέγχους και εκτός του κέντρου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα στον κόμβο Ζαφείρη, όπου αρκετοί οδηγοί που εισέρχονται από την κατηφόρα δε σταματούν στο Stop, παρότι μάλιστα υπάρχει παλλόμενο πορτοκαλί φανάρι. Έτσι αναρωτήθηκε μήπως εκεί πρέπει να τοποθετηθεί κανονικό φανάρι.

Τέλος, είπε ότι μέλη του Συλλόγου Εστίασης τον ενημέρωσαν ότι έγιναν έλεγχοι σε σημεία εκτός του αναπλασθέντος πεζοδρομίου και επιδόθηκαν πρόστιμα σε καταστήματα που είχαν αναπτύξει λίγα τραπεζοκαθίσματα, «κακώς προφανώς», όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, αλλά η ενημέρωση – διαμαρτυρία που είχε, είναι πως κάτι τέτοιο δεν έγινε στα καταστήματα επί της Ναυαρίνου για το κομμάτι που δεν υπάρχει απόφαση. Για το λόγο αυτό ρώτησε «γιατί αυτή η κατάσταση έχει αφεθεί έτσι», ενώ υποστήριξε ότι σε κάποια σημεία δε χωρά καν να περάσει πεζός.

Απαντήσεις
Στο κομμάτι των απαντήσεων, πρώτος το λόγο πήρε ο κ. Φάββας. Απαντώντας στην ερώτηση του κ. Τζαμουράνη για τη μετεγκατάσταση των Ρομά, γύρισε την ερώτηση πίσω και ρώτησε ποιος αντιδήμαρχος μίλησε για μετεγκατάσταση σε 17 στερέματα, ενώ πρόσθεσε ότι ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο, ούτε ο προκάτοχός του κ. Μαρινάκης.

Για τη χρηματοδότηση της μετεγκατάστασης, απάντησε ότι δεν υπάρχει σχέδιο και ότι τώρα πάει να γίνει αυτό, μετά την επίσκεψη του κ. Σταμάτη.

Μάλιστα, ανέφερε ότι είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με την τεχνοκρατική υπάλληλο του υπουργείου κα Κουμαλάτσου, που ζήτησε το τοπογραφικό διάγραμμα της Μπιρμπίτας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει καταλληλότητα. Πλέον ο Δήμος περιμένει επίσημη απάντηση.

Επιπλέον, είπε ότι υπάρχει ένας έτοιμος σκελετός όσον αφορά στη μετεγκατάσταση των Ρομά της Αγίας Τριάδας, αλλά αυτός θα πρέπει να συμπληρωθεί με τα προφίλ των οικογενειών που ζουν στη συγκεκριμένη περιοχή. Όπως ενημέρωσε το Σώμα, την επόμενη εβδομάδα θα φθάσει στην Καλαμάτα κλιμάκιο από τη Γενική Γραμματεία και σε συνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς που διαθέτει η Υπηρεσία του Δήμου θα δημιουργηθούν τα προφίλ των οικογενειών που είναι ώριμες να μπορέσουν αρχικά να μετεγκατασταθούν.
Σχετικά με την παραχώρηση της Μπιρμπίτας από την Περιφέρεια, ανέφερε ότι αν δεν υπάρχει έγκριση καταλληλότητας του χώρου ο Δήμος δεν μπορεί να εκφράσει άποψη. Όταν αυτό γίνει, θα υπάρξουν ενέργειες.

Στην απάντηση για το νεκροταφείο των Γιαννιτσανίκων, οι τόνοι ανέβηκαν, αφού ο κ. Φάββας απάντησε στον κ. Τζαμουράνη ότι το θέμα είναι παλιό και υπήρχε από την εποχή που ο δεύτερος ήταν διευθυντής στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν είχε μόνο παθητικό ρόλο, αλλά και αποφασιστικό, εφόσον πάντα υπήρχε η έγκριση του προηγούμενου δημάρχου. Κλείνοντας ανέφερε ότι «θα κοιτάξει το ζήτημα να λυθεί».

Σχετικά με τα δημοτικά ιατρεία που ο κ. Μάκαρης ανέφερε, ο κ. Φάββας είπε ότι η Δημοτική Αρχή πραγματοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και έτσι πήγε γιατρό στο Πλατύ, κάτι που ήθελε να κάνει και νωρίτερα, αλλά δεν προβλεπόταν από τη σύμβαση που είχε ο δημοτικός γιατρός.

Ο κ. Τζαμουράνης, αφού ολοκλήρωσε τις απαντήσεις του ο κ. Φάββας, του ζήτησε να μην προσπαθεί «να του φορτώσει ευθύνες», καθώς έχει φύγει από τις Τεχνικές Υπηρεσίες 4 χρόνια, με το δεύτερο να του απαντά να μην τον προκαλεί, με την κόντρα να τελειώνει έπειτα από παρέμβαση του προέδρου του Σώματος.

Απαντώντας ο κ. Καραγιάννης για την οδό Μαρία Κάλλας, είπε ότι το πρόβλημα υφίσταται από τη διάνοιξη, αφορά σε προβλήματα με τη συγκεκριμένη ιδιοκτησία και τη διαμάχη που υπήρχε τότε μεταξύ του υπουργείου και του Δήμου για το ποιος θα κάνει την απαλλοτρίωση.

Η τελευταία απάντηση, υποστήριξε, αν θυμάται καλά από τότε που ήταν αντιδήμαρχος, ήταν ότι θα το κάλυπτε το υπουργείο, αλλά δυστυχώς δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα.

Κλείνοντας ανέφερε ότι δεν μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση και παρακάλεσε τον κ. Τζαμουράνη να περάσει από την Πολεοδομία για να δουν ακριβώς τι προκύπτει για το θέμα.

Για την οδό Αναπαύσεως που ρώτησε ο κ. Κουκούτσης, απάντησε ότι έπειτα από αιτήματα και παράπονα κατοίκων η Υπηρεσία ετοιμάζει εισήγηση να γίνει μονοδρόμηση, με κατεύθυνση από τη Λακωνικής προς το νεκροταφείο.

Απαντώντας ο κ. Μαστραγγελόπουλος στον κ. Τζαμουράνη για το θέμα των ασφαλτοστρώσεων, είπε ότι η εργολαβία είναι μία και έρχεται από το 2020, οπότε έγινε η διαγωνιστική διαδικασία, για να προσθέσει ότι «δυστυχώς με τις επιτροπές και τον προηγούμενο νόμο φτάσαμε στο 2021 να υπογραφεί τον ένατο μήνα».

Έχει γίνει, σημείωσε, ειδική πρόσκληση στον εργολάβο και έπειτα από πολλές πιέσεις έχουν φτάσει στην απόφαση έκπτωσης, ενώ θα παρθεί απόφαση στο τεχνικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη.

Στον κ. Σταματόπουλο απάντησε ότι ήδη εξελίσσεται η εργολαβία για τη συντήρηση των δημοτικών καταστημάτων. Όσο για τα κλειστά Δημοτικά Σχολεία, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στη συγκεκριμένη εργολαβία, αλλά υπάρχει πρόβλεψη.

Στον κ. Τσαπόγα απάντησε πως στην Αγίου Γεωργίου τα αυτοκίνητα είναι πάνω στα πεζοδρόμια, τα οποία μάλιστα πρόσφατα συντηρήθηκαν, ενώ κλείνουν και το δρόμο.

Όσο για το σχέδιο πόλης που προβλέπει παιδική χαρά, υποστήριξε ότι από τότε που δημιουργήθηκε, έχουν αλλάξει πολλά στην πόλη, «υπάρχουν 43 πιστοποιημένες παιδικές χαρές από τις 64 που είναι στο σύνολο». «Παιδική χαρά, είπε, στην περιοχή υπάρχει, στα 150 μέτρα, άρα αυτή τη στιγμή θα διαμορφωθεί ο χώρος ως πάρκινγκ και στην πορεία ίσως κάτι αλλάξει». Όσο για τη χρήση που προβλέπει το σχέδιο πόλης, είπε ότι θα γίνει τροποποίηση.

Τέλος, για τη μάντρα στο κοιμητήριο των Γιαννιτσανίκων ανέφερε ότι η εργασία θα γίνει, όπως εργασίες έχουν γίνει σε 30 κοιμητήρια του Δήμου.

Απαντώντας στον κ. Λιάππα ο κ. Σκοπετέας είπε ότι «φυσικά και επιτρέπεται η κυκλοφορία ποδηλάτων στο Πάρκο». Σχετικά με τη φύλαξη, απάντησε ότι το θέμα εξετάζεται, τόσο για το Πάρκο του ΟΣΕ όσο και για σχολεία και, κυρίως, για το Πολυκλαδικό.

Τελευταίος στις ερωτήσεις απάντησε ο κ. Δρούγας. Στην επισήμανση του κ. Κοσμόπουλου σχετικά με το Φεστιβάλ Χορού αρχικά θέλησε να ευχαριστήσει την κα Καπετανέα για την αξία που έχει δώσει στο Φεστιβάλ και το έχει κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο. Έπειτα, σχετικά με την ερώτηση, είπε ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια έμπαιναν καρέκλες λόγω των ΚΥΑ για την Covid, η καλλιτεχνική διευθύντρια δεν ήθελε καρέκλες και αυτό έγινε.

Όσο για τα χαρτόκουτα που αναφέρθηκαν, είπε ότι αυτά ήταν των χορευτών.

Τότε ο κ. Κοσμόπουλος ρώτησε τον πρόεδρο του Σώματος πού είναι ο δήμαρχος που έλειπε για ώρα από την αίθουσα, με τον κ. Πολίτη να του απαντά ότι έχει να πραγματοποιήσει μια ομιλία, απάντηση που εξόργισε τον κ. Κοσμόπουλο, σχολιάζοντας πως η στάση του δημάρχου υποβαθμίζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μετά τις ερωτήσεις και τη συζήτηση του πρώτου θέματος, σε ήρεμο κλίμα συζητηθήκαν τα υπόλοιπα θέματα, με την ένταση να επιστρέφει στο τελευταίο που αφορούσε στη Λαϊκή Αγορά Καλαμάτας και εισηγητής ήταν ο κ. Αγγελής. Όπως ενημέρωσε το Σώμα, θα έπρεπε να ψηφιστεί η τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς που αποφάσισε η διοίκηση της Κεντρικής Αγοράς. Κανονισμός που προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι οι θέσεις θα είναι 150: 120 για τους παραγωγούς και 30 για τους εμπόρους.

Κι ενώ ο κ. Αγγελής συνέχιζε να ενημερώνει και όλα έδειχναν ότι το θέμα θα τελείωνε σύντομα, ο κ. Αναστασόπουλος έβαλε φωτιά, ρωτώντας για τη μη λειτουργία της λαϊκής αγοράς στον εσωτερικό στεγασμένο διάδρομο της ΚΑΚ.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τον ξεπερνά η απόφαση ότι θα λειτουργήσει στην ΚΑΚ ρεμπετάδικο. Έτσι ρώτησε τον κ. Αγγελή ποιοι παραγωγοί δικαιούνται να είναι στο διάδρομο και ποιοι στον εξωτερικό χώρο, ενώ υποστήριξε ότι βλέπει μια τάση ώθησης της περιφερειακής λαϊκής αγοράς.

Τελικά το θέμα πέρασε με μόνη αρνητική ψήφο αυτή του Χρήστου Αναστασόπουλου.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας λίγο πριν ολοκληρωθεί το Συμβούλιο ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι, ενώ τους ενημέρωσε ότι το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα διεξαχθεί στις 29 Αυγούστου.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση