Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Ενημερωτικές δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση του μελανώματος

Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Ενημερωτικές δράσεις για την πρόληψη  και αντιμετώπιση του μελανώματος

Με μια δράση, επίκαιρη όσο ποτέ, ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας πρόκειται να συμβάλλει στην ενημέρωση και αντιμετώπιση των περιστατικών δερματικού καρκίνου, μέσω της τριήμερης εκδήλωσης που διοργανώνει από σήμερα μέχρι και την Κυριακή.

Παράλληλα, πέραν της ενημέρωσης που θα μπορέσουν να λάβουν οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων, της Λογγάς και της Κορώνης, θα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να υποβληθεί και σε προληπτικές εξετάσεις, αφού η εν λόγω εκδήλωση θα πλαισιωθεί από την παρουσία ειδικών δερματολόγων και πλαστικού χειρουργού από το Νοσοκομείο «Συγγρός», προκειμένου να αξιολογήσουν την εκάστοτε περίπτωση.

Διευκρινίζεται ότι για σήμερα Παρασκευή η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Κέντρο Υγείας των Γαργαλιάνων, ενώ αύριο στο Περιφερειακό Ιατρείο Κορώνης, και τέλος την Κυριακή στο Περιφερειακό Ιατρείο Λογγάς.

Μιλώντας για την τριήμερη εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Άγγελος Χρονάς, αλλά και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Δημήτρης Τζωρτζίνης, υπογράμμισαν το σπουδαίο ρόλο της πρόληψης σε τέτοιου είδους μορφές δερματικών περιστατικών.

Όπως ανέφεραν, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι απαραίτητη η χρήση του αντιηλιακού υψηλής προστασίας, ανεξαιρέτως ηλικίας. Παράλληλα, η μη υπέρμετρη έκθεση σε ηλιακή και τεχνητή ακτινοβολία είναι καθοριστικής σημασίας, αφού η δεύτερη αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση δερματικής κακοήθειας κατά 60% σε συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων.

Οι ημέρες και ώρες διεξαγωγής των δράσεων για την κάθε περιοχή έχουν ως εξής:

•Παρασκευή 1η Ιουλίου – Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων

Τηλ. για ραντεβού: 27630-22253, 27213-61374

•Σάββατο 2 Ιουλίου – Περιφερειακό Ιατρείο στην Κορώνη

Τηλ. για ραντεβού: 27213-61374, 27250-22208

•Κυριακή 3 Ιουλίου – Περιφερειακό Ιατρείο στη Λογγά

Τηλ. για ραντεβού: 27213-61374.

Χρ.Μ.