Δ. Δριμής: Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα σκουπίδια

Δ. Δριμής: Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα σκουπίδια

Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Τριφυλία είναι διαχρονικό.

Η  δημοτική αρχή Λεβεντάκη και συνοδοιπόρων οδήγησε τα πράγματα σε αδιέξοδο. Τρία χρόνια χαμένα. Καμία προετοιμασία για τη μείωση του όγκου των σκουπιδιών μέσω της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι δημότες με δυσβάστακτα τέλη καθαριότητας.

Καμία προετοιμασία για τη συμμόρφωση με τον περιφερειακό σχεδιασμό και για τη δημιουργία, έστω προσωρινού, Σταθμού Μεταφόρτωσης των Απορριμμάτων (ΣΜΑ), για τη μεταφορά των σκουπιδιών που απομένουν. Το αίσχος με τις συνεχείς αυταναφλέξεις των σύμμεικτων σκουπιδιών στο Αλιμάκι πρέπει να σταματήσει.

Σε πρόσφατο κείμενό μας με τίτλο: «Διαπαραταξιακή επιτροπή για τα σκουπίδια στην Τριφυλία», τονίζαμε: «Το θέμα επείγει, το αίσχος με το Αλιμάκι πρέπει να σταματήσει και ο δήμος να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ζητάμε και πάλι να συγκροτηθεί Διαπαραταξιακή Επιτροπή, με σκοπό (…)»

Έστω και αργά έκαναν αυτό που τους προτείναμε: Ζήτησαν από την Περιφέρεια να κηρυχθεί ο Δήμος Τριφυλίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κηρύχθηκε.Τους ζητάμε να κάνουν και το επόμενο βήμα.

Να καλέσουν έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τη συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής, για την προσωρινή επίλυση του προβλήματος και τη δρομολόγηση μόνιμης λύσης, σύμφωνα με τον περιφερειακό σχεδιασμό.

Στοιχειώδης αίσθηση ευθύνης έναντι του περιβάλλοντος, της αυτοδιοίκησης, των δημοτών και των οικονομικών των νοικοκυριών το επιβάλλει.

Του Δημήτρη Α. Δριμή