Δρόμος Καλό Νερό – Τσακώνα: Πολιτικά, διοικητικά και ηθικά υπόλογη η Δημοτική Αρχή Τριφυλιας!

Δρόμος Καλό Νερό – Τσακώνα: Πολιτικά, διοικητικά και ηθικά υπόλογη η Δημοτική Αρχή Τριφυλιας!

Τον Ιανουάριο του 2020 είχα ζητήσει με επιστολή μου προς το δήμαρχο Τριφυλίας και τον πρόεδρο του Δ.Σ. ειδική συνεδρίαση για το δρόμο Καλονερό – Τσακώνα. Ποτέ δεν το έφεραν ως θέμα.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2022 δεκαοκτώ δημοτικοί σύμβουλοι επιβάλλαμε την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης με θέμα τη διεκδίκηση της κατασκευής του οδικού άξονα Καλονερό – Τσακώνα. Στη συνεδρίαση αυτή έλαβαν μέρος και οι βουλευτές του νομού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε: α) Να αποσταλεί επιστολή στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Υποδομών και στους βουλευτές του νομού, στην οποία να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να γίνει ο δρόμος και να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό. β) Να επικοινωνήσουμε με το γειτονικό Δήμο Οιχαλίας, ώστε να διεκδικήσουμε από κοινού το δρόμο. γ) Να ζητήσουμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να πάρει απόφαση στήριξης του αιτήματός μας, για την αναγκαιότητα χρηματοδότησης και κατασκευής του δρόμου.

Στις 18/3/2022 σε κείμενό μου με τίτλο «Πού “χάθηκε” η απόφαση για το δρόμο Καλονερό-Τσακώνα;», εγκαλούσα τη Δημοτική Αρχή Λεβεντάκη και συνοδοιπόρων γιατί δεν είχε γραφεί, αναρτηθεί και προωθηθεί η παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έναν ολόκληρο μήνα μετά τη συνεδρίαση.

Στις 5/4/2022, σε κείμενό μου με τίτλο «Δρόμος Πύργου-Καλονερού-Τσακώνας! Απούσα η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας!», κατήγγειλα τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας γιατί απουσίαζε αδικαιολόγητα από την Αμαλιάδα,  όπου ο πρωθυπουργός, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του αυτοκινητόδρομου Πάτρας – Πύργου, δεν αναφέρθηκε καν στο δρόμο Πύργος – Καλονερό – Τσακώνα.

Η Δημοτική Αρχή Λεβεντάκη και συνοδοιπόρων απουσίαζε και δεν έθεσε το θέμα της ολοκλήρωσης του δρόμου στον κ. Μητσοτάκη, όπως θα όφειλε και είχε υποχρέωση από την απόφαση του Δ.Σ. της 18ης Φεβρουαρίου 2022.

Στις 16 Ιουνίου ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στη Μεσσηνία. Στο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του ετέθη και το θέμα του δρόμου Πύργος-Καλονερό-Τσακώνα. Στο γεύμα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για την πορεία του έργου. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου 2022 και αποφασίστηκε να ανατεθεί στην Ολυμπία Οδό η ολοκλήρωση των μελετών, για να βρεθεί λύση για ζητήματα που έχουν προκύψει στο τμήμα της Ηλείας. 

Ο δήμαρχος Τριφυλίας, δυστυχώς, δεν παραβρέθηκε στο γεύμα της Καλαμάτας, αν και είχε προσκληθεί. Ή δεν είχε προσκληθεί; Στη σύσκεψη δε της 4ης Ιουλίου 2022 και πάλι απόντες. Ούτε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης Φεβρουαρίου έκαναν τον κόπο να γράψουν και να αποστείλουν.

Πρόκειται για πρωτοφανή αδιαφορία και ανικανότητα, που αγγίζει τα όρια της υπονόμευσης ενός δίκαιου δημοτικού αιτήματος.

Ενός αιτήματος που αφορά στην ανάπτυξη της περιοχής και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Είναι υπόλογοι πολιτικά, διοικητικά, ηθικά.

Του Δημήτρη Α. Δριμή

Υ.Γ. Αν νομίζουν πως θα εξαφανίσουν την απόφαση του Συμβουλίου για το δρόμο, όπως εξαφάνισαν και την απόφαση με την οποία το Δ.Σ. δεν ενέκρινε τα «εντέλλεσθε» του δημάρχου, πλανώνται πλάνην οικτράν