Παράδοση και πολιτισμός στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Φιλιατρών

Παράδοση και πολιτισμός στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Φιλιατρών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιουλίου το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών που διοργανώθηκε από τον Μορφωτικό Σύλλογο Φιλιατρών “Ο Πυρσός”.

Ο Σύλλογος σημειώνει σχετικά μεταξύ άλλων:
«Η Πλατεία μας γέμισε από παράδοση και πολιτισμό. Γέμισε από χορό, τραγούδι και από νιάτα, με κέφι και ενθουσιασμό. Στο 2ο φεστιβάλ 2022 παραδοσιακών χορών του Πυρσού, καλεσμένοι οι φίλοι του χορού και του πολιτισμού, χορευτές από τους συλλόγους:
1. Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «Ο ΠΥΡΣΟΣ».
2. Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών.
3. Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας Μ.Ε.Σ.Κ.
4. Σύλλογος Αθλητικού χορού Καλαμάτας «Ξενία».
5. Εξωραϊστικός – Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι φίλοι της Μεσσήνης». Μαζί με τους μικρούς και μεγάλους χορευτές του δικού μας συλλόγου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και χάρισαν στους συμπολίτες μας μία ευχάριστη βραδιά!!

Σε μία εκδήλωση που ξεκίνησε το 2019 από τον «Πυρσό» και διακόπηκε δυστυχώς από τις γνωστές συνθήκες απομόνωσης όλων λόγω Covid, συνεχίζουμε και την καθιερώνουμε και φέτος και ελπίζουμε κάθε χρόνο.

Στα πλαίσια της συνεργασίας και της αλληλοϋποστήριξης των φορέων της πόλης μας και της Δημοτικής Αρχής αλλά και την προώθηση των αξιών της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της επικοινωνίας με μέλη συλλόγων άλλων πόλεων για την ανταλλαγή και ενημέρωση των ηθών και εθίμων της δικής τους ιστορίας και πατρίδας με στόχο πάντα ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, θα προσπαθήσουμε μαζί με όλους σας, για να το πετύχουμε.
Με τη συνεργασία της Κοινωφελούς επιχείρησης και του Προέδρου της Δημάρχου κ. Γιώργου Λεβεντάκη, των μελών του Δ.Σ. του Εμπορικού συλλόγου Φιλιατρών και του προέδρου του κ. Λεωνίδα Ράλλη διοργανώσαμε το φετινό φεστιβάλ του Πυρσού με μεγάλη επιτυχία.
Με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του δήμου μας, της Μεσσήνης, της Καλαμάτας στα πλαίσια του νομού μας επιτύχαμε πιστεύουμε να γιορτάσουμε μαζί μία βραδιά αφιερωμένη στη Μακεδονία, την Ικαρία, την Κεφαλονιά, και τη Μεσσηνία και τη λαϊκή παράδοση.
Οι χορευτές από όλες τις χορευτικές ομάδες των συλλόγων έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και με κέφι και ζωντάνια και απολαύσαμε μια όμορφη και ευχάριστη βραδιά…».

Του Ηλία Γιαννόπουλου