Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος: Στην Καλαμάτα το νέο συνέδριο με επίκεντρο τις έξυπνες πόλεις

Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος: Στην Καλαμάτα το νέο συνέδριο με επίκεντρο τις έξυπνες πόλεις

Στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα θα διεξαχθεί τις επόμενες μέρες (16-18 Σεπτεμβρίου 2022) το νέο συνέδριο της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) και του Ιδρύματος Konrad-Adenauer-Stiftung Ελλάδας και Κύπρου.

Με την ατζέντα των συζητήσεων να συντονίζεται πάντοτε με την εκάστοτε επικαιρότητα της χώρας, αυτή τη φορά το θέμα πάνω στο οποίο θα βασιστεί συνέδριο της Ε.Ν.Α. αφορά στις έξυπνες πόλεις, αλλά και στη δυναμική τους για το μέλλον.

Ειδικότερα, στο χώρο του Elite City Resort στην παραλία της Καλαμάτας πρόκειται να βρεθούν το επόμενο διάστημα δεκάδες νέοι (σε εκλογή και όχι σε ηλικία) δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι από τους Δήμους του Νομού Μεσσηνίας, και ευρύτερα, όπου και θα παρακολουθήσουν ομιλίες και θα συμμετέχουν σε διαδραστικά σεμινάρια, με θεματική τις έξυπνες πόλεις και πώς ουσιαστικά αυτές μας οδηγούν σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Λίγα λόγια για τους φορείς

Εδώ και επτά χρόνια η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών (Ε.Ν.Α.) Ελλάδας, με δράση σε όλη τη χώρα, αποτελούμενη από νέους αιρετούς, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, αντιπεριφερειάρχες και αντιδημάρχους από όλη την Ελλάδα, πιστεύει ακράδαντα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να βρει καινούργιους και καινοτόμους τρόπους ανάπτυξης και ανάδειξης των τοπικών κοινωνιών. Έτσι συνεχίζει για ακόμη μια χρονιά τις παρεμβάσεις και μέσω των δράσεών της σε όλη την Ελλάδα.

Το Ίδρυμα Adenauer, με άνω των 100 γραφείων και προγραμμάτων ανά τον κόσμο σε πάνω από 120 χώρες, συνεισφέρει στην προώθηση της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και της Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς. Για τη διασφάλιση της ειρήνης και της Δημοκρατίας υποστηρίζει το συνεχή διάλογο στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και της ασφάλειας, καθώς και την πολιτική ανταλλαγή μεταξύ πολιτισμών και θρησκειών. Η δράση του αναπτύσσεται μέσω συνεδρίων, workshops, επισκέψεων και συζητήσεων, αλλά και δημοσιεύσεων. Περαιτέρω, δραστηριοποιείται στον εκπαιδευτικό τομέα, με τη χορήγηση υποτροφιών σε Έλληνες και Κύπριους φοιτητές και νέους επιστήμονες.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το συνέδριο, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές Μαριλένα Γυφτέα (mgiftea@gmail.com), Νεκτάριο Καλαντζή (nektarkalantzis@gmail.com), καθώς και στο site του Ιδρύματος: www.kas.de μέχρι και σήμερα το βράδυ (6 Σεπτεμβρίου), για περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Χρ.Μ.