Η Φωνή της Ελλάδας: Ταξίδι στη Μελβούρνη και στην Καλαμάτα

Η Φωνή της Ελλάδας: Ταξίδι στη Μελβούρνη και στην Καλαμάτα

Οδό “Kalamata Place” αποκτά η μακρινή Μελβούρνη

Οδό «Kalamata Place» θα αποκτήσει η Μελβούρνη δίπλα στο κτήριο της Παμμεσσηνιακής Αδελφότητας «Παπαφλέσσας» και η επίσημη τελετή θα γίνει στις 22 Οκτωβρίου.

Χθες, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, η Φωνή της Ελλάδας της ΕΡΤ και η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» με την Ελένη Καραλή ταξίδεψαν στη Μελβούρνη και στην Καλαμάτα.

Ο δρόμος της Καλαμάτας

Από τη μεταπολεμική μαζική μετανάστευση, το Darebin στη Μελβούρνη της Αυστραλίας φιλοξενεί μια μεγάλη και ζωντανή ελληνική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων πολλών μεταναστών από την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία.

Στη εκπομπή μίλησαν: Η Lina Messina δήμαρχος του Darebin, με καταγωγή από τη Σικελία, για την αγάπη που έχει για την Ελλάδα, και την υποστήριξή της στην πρωτοβουλία ονοματοδοσίας ενός δρόμου δίπλα στο κτήριο της Παμμεσσηνιακής Αδελφότητας «Παπαφλέσσας» ως «Καλαμάτα Πλέις».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπoυλος, εξέφρασε τη χαρά του για την ονοματοδοσία του δρόμου στη μακρινή Μελβούρνη ελπίζοντας αυτό να συνεχίσει και σε άλλα μέρη του κόσμου. Τόνισε, δε, πως όπου και να είμαστε πρέπει να έχουμε την Ελλάδα και τον ελληνισμό στην καρδιά μας και να είναι η πυξίδα μας.

Μίλησαν επίσης: Ο αντιπρόεδρος της Αδελφότητας «Παπαφλέσσας», Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος. Η Έμιλι Δημητριάδη, δημοτική σύμβουλος του Ντέρμπιν. Η Μαίρη Τσαγανά, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Παμμεσσηνιακής Αδελφότητας Παπαφλέσσας και ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, έμπειρος δημοσιογράφος στη Μελβούρνη.

Η τελετή για την ονοματοδοσία του δρόμου θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου στη Μελβούρνη, παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, 3.00-4.00 ώρα Ελλάδας σε επανάληψη.

Β.Β.