Κυπαρισσία: Ελεύθερος με όρους ο 20χρονος πατέρας του βρέφους

Κυπαρισσία: Ελεύθερος με όρους ο 20χρονος  πατέρας του βρέφους

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες το μεσημέρι ο 20χρονος Αλβανός που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του τεσσάρων μηνών βρέφους του το Σάββατο το απόγευμα στον Αετό Τριφυλίας, ύστερα από την απολογία του στην ανακρίτρια Κυπαρισσίας.

Ο 20χρονος, ο οποίος τη Δευτέρα πήρε προθεσμία για να απολογηθεί χθες και κρατούνταν στη Δ.Α. Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, μετήχθη λίγο πριν από τις 10.30 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας όντας ψυχολογικά ράκος, σύμφωνα με το συνήγορό του, Νικόλαο Αγγελόπουλο, και υποστηρίζοντας στην απολογία του ό,τι είπε από την πρώτη στιγμή. Ότι, δηλαδή, δεν είχε πρόθεση, αλλά ήταν λανθασμένη διαχείριση της κρίσης με κλάματα του βρέφους.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν ο πατριός του 20χρονου, καθώς και η σύντροφος του 20χρονου και μητέρα του βρέφους, η οποία όλες αυτές τις μέρες του συμπαρίσταται. Παράλληλα, απολογήθηκε και η ίδια για τα πλημμελήματα της παράβασης του νόμου περί όπλων και του νόμου περί ναρκωτικών, για τα οποία κατηγορείται από κοινού με τον 20χρονο.

Σε δήλωσή του, ο συνήγορος του 20χρονου, Νικόλαος Αγγελόπουλος, τόνισε: «Μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη της κυρίας ανακρίτριας και της κυρίας εισαγγελέως, αφέθηκε ελεύθερος ο εντολέας μου. Οι περιοριστικοί όροι που τέθηκαν είναι η εμφάνισή του στο Α.Τ. κάθε 1η και 15η του μηνός, καταβολή 2.000 ευρώ ως εγγύηση και να απέχει από το να έρθει σε επαφή με το ανήλικο μέχρι το δικαστήριο.

Ο εντολέας μου υποστήριξε ό,τι είπε από την πρώτη στιγμή, την αλήθεια δηλαδή, και σε αυτό εισφέραμε όλοι κατά το ρόλο μας ο καθένας. Όλη αυτή η τραγική πράξη είχε ως αφορμή μια κακή στιγμή, έναν λάθος χειρισμό. Δεν υπήρχε πρόθεση».

Ερωτηθείς για τη στάση της μητέρας του βρέφους και συντρόφου του 20χρονου, σημείωσε: «Η μητέρα του βρέφους ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του πατέρα. Ήξερε ότι ήταν ένα λάθος, δεν πίστεψε ποτέ ότι είχε πρόθεση να βλάψει στο παραμικρό».

Σχετικά δε με αναφορές σε ΜΜΕ ότι τις πρώτες μέρες δεν είχε πάει κανείς από τους συγγενείς στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένο το βρέφος, ο κ. Αγγελόπουλος απάντησε: «Οι γονείς ήταν κρατούμενοι και έδιναν όλοι καταθέσεις. Ήδη τη Δευτέρα το βράδυ ο πατριός του πατέρα, η μητέρα του πατέρα και η μητέρα (σ.σ. του βρέφους) όταν αφέθηκε ελεύθερη ήταν στην Αθήνα στο νοσοκομείο. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε. Και σήμερα με ενημέρωσαν μόλις ότι φεύγουν για Αθήνα».

Για την υγεία του βρέφους, τόνισε: «Είναι κρίσιμη αλλά σταθερή», ενώ για την κατάσταση του εντολέα του είπε: «Ψυχολογικά είναι ράκος. Σήμερα δεν είναι μια μέρα χαράς προφανώς. Μία δικονομική εξέλιξη ευχάριστη ήταν αυτή. Η σκέψη όλων παραμένει στο ανήλικο».

Χθες αργά το απόγευμα πληροφορίες που μεταδόθηκαν από aθηναϊκά Μέσα ανέφεραν πως  η κατάσταση της υγείας του μικρού κοριτσιού παρουσίασε βελτίωση και αποσωληνώθηκε. Ανέφεραν, επίσης, ότι αν όλα πάνε καλά σήμερα ενδέχεται να βγει από την εντατική και να μεταφερθεί σε απλό θάλαμο.

Του Ηλία Γιαννόπουλου