Πατέρας: «Δε θεώρησα ότι το ταρακούνημα του μωρού ήταν άξιο αναφοράς στους γιατρούς»

Πατέρας: «Δε θεώρησα ότι το ταρακούνημα του μωρού ήταν άξιο αναφοράς στους γιατρούς»

Βγήκε από την εντατική το κοριτσάκι από τον Αετό Τριφυλίας

Θετικά είναι μέχρι στιγμής τα νέα για την υγεία του τεσσάρων μηνών κοριτσιού από τον Αετό Τριφυλίας, το οποίο τραυματίσθηκε από το έντονο ταρακούνημα που του έκανε ο 20χρονος πατέρας του και ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Το μωράκι το απόγευμα της Τετάρτης αποσωληνώθηκε, ενώ χθες βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και νοσηλεύεται σε απλό θάλαμο. Τις επόμενες ώρες και μέρες αναμένεται να γίνει αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας του από τους γιατρούς.

Τι υποστήριξε
Στο μεταξύ, ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας τα όσα υποστήριξε στη απολογία του ο 20χρονος πατέρας, θέλοντας να αποδείξει πως ό,τι συνέβη ήταν ατύχημα και δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Ο 20χρονος έχει αφεθεί ελεύθερος με όρους και σύμφωνα με το iefimerida.gr, για καθαρά οικονομικούς λόγους δεν  έχουν παντρευτεί ακόμα με τη σύντροφό του, αλλά η απόφαση να κάνουν παιδί ήταν συνειδητή.

Στις 20 Σεπτεμβρίου για λίγο διέκοψε την πρωινή του εργασία και ανέλαβε να προσέχει το παιδί, καθώς η σύντροφός του δούλευε: «Το γεγονός αυτό καθόλου δε με δυσανασχέτησε, αφού μου δόθηκε η ευκαιρία να αναλάβω εγώ πλέον την επίβλεψη της κόρης μας, εφόσον η σύζυγός μου συνέχισε την εργασία της στην καφετέρια».

Για το μωράκι, ανέφερε πως ήταν ήρεμο, που δε συνήθιζε να έχει εξάρσεις με κλάματα και περίεργη συμπεριφορά:

«Όπως συνέβαινε το τελευταίο διάστημα, έτσι και στις 24 Σεπτεμβρίου, η Μ… γύρω στις 7.30 έφυγε από το σπίτι για να πάει στη δουλειά της. Εγώ ξύπνησα λίγο αργότερα και έκανα δουλειές στο σπίτι, περιμένοντας να ξυπνήσει η κόρη μου για να την ταΐσω. Κατά τις 10.00 ξύπνησε όπως κάθε μέρα, ευδιάθετη, και αμέσως την τάισα και την άλλαξα, αφού της έκανα μια βόλτα για να χωνέψει το γάλα της στην αυλή.

Επιστρέφοντας, την άφησα στο καρότσι της, οπότε και έπειτα από λίγο ξανακοιμήθηκε.

«Εμφάνισε πρωτοφανή συμπεριφορά»
Περίπου στη 1.00 μ.μ. ξύπνησε και πάλι, χωρίς αυτήν τη φορά να τη μετακινήσω από το καρότσι της. Στις 3.00 περίπου την τάισα και τη σήκωσα για να χωνέψει. Μέσα σε λίγη ώρα το παιδί εμφάνισε μια πρωτοφανή συμπεριφορά. Άρχισε να κλαίει έντονα, σχεδόν με σπαραγμούς, και είχα την εντύπωση πως της κοβόταν η αναπνοή από το έντονο κλάμα. Πανικοβλήθηκα, δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι έφταιγε, καθώς το παιδί και είχε φάει και ήταν καθαρό. Χωρίς να έχω επίγνωση των κινήσεών μου, της έντασης και της διάρκειάς τους, άρχισα να κουνάω το παιδί, θεωρώντας πως με αυτό τον τρόπο θα ηρεμούσε.

Καθώς έβλεπα ότι δεν ηρεμεί, ίσως πάνω στον πανικό μου να συνέχισα το ταρακούνημα και με μεγαλύτερη ένταση αυτή τη φορά. Σε κάποια στιγμή μού δόθηκε η εντύπωση ότι το παιδί ηρέμησε και το άφησα στον καναπέ. Αμέσως μετά κάλεσα τηλεφωνικά τη σύντροφό μου να έρθει σπίτι».

Όπως υποστήριξε, μέχρι να φτάσει η μητέρα του μωρού στο σπίτι εκείνο είχε επανέλθει, όμως μετά λίγη ώρα, σύμφωνα με την κατάθεσή του, ξεκίνησε και πάλι το κλάμα, τέντωσε τα χέρια και τα πόδια και άρχισε να μελανιάζει:

«Ανυποψίαστος ο ίδιος, δε θεώρησα ότι η πράξη μου αυτή ήταν άξια αναφοράς στους γιατρούς και τη σύντροφό μου, αφού και οι δύο βιώναμε την ένταση της κατάστασης και την αγωνία για την πορεία της υγείας του παιδιού μας. Επιπλέον, ούτε στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας ούτε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ενημερωθήκαμε ότι το παιδί μας παρουσίαζε βλάβη, ούτε ρωτηθήκαμε αν είχε προηγηθεί περιστατικό που πιθανόν να συνδεόταν με την προκληθείσα βλάβη.

Εκ των υστέρων και με τον πλέον τραγικότερο τρόπο συνειδητοποίησα ότι με τις πράξεις μου επέφερα σοβαρότατες κακώσεις στο παιδί μου, οδηγώντας το σε κλινική κατάσταση κινδύνου ζωής, στην πράξη μου όμως αυτή ωθήθηκα όχι για να βλάψω το παιδί μου, αλλά ακριβώς το αντίθετο, να το ηρεμήσω και να το σώσω από μια στιγμή που έβλεπα ότι του κόβεται η αναπνοή. Δεν είχα την εμπειρία και την ψυχραιμία να αντιδράσω διαφορετικά και θεώρησα ότι, κουνώντας το παιδί, αυτό θα ηρεμούσε, όπως και έγινε.

Είμαι απόλυτα υπεύθυνος για τα αποτελέσματα που επήλθαν από την πράξη μου αυτή στο παιδί μου και γι’ αυτό θα είμαι υπόλογος μια ολόκληρη ζωή, όμως δεν μπορώ να δεχτώ την κατηγορία ότι με πρόθεση προσπάθησα να σκοτώσω το παιδί μου».

Της Βίκυς Βετουλάκη