Σήμερα η τελετή αδελφοποίησης της Καλαμάτας με το Λόουελ

Σήμερα η τελετή αδελφοποίησης  της Καλαμάτας με το Λόουελ

Θ. Βασιλόπουλος: Ανάπτυξη συνεργασιών και ενίσχυση της εξωστρέφειας του Δήμου μας

Ολοκληρώνεται σήμερα η αδελφοποίηση της Καλαμάτας με την πόλη του Λόουελ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί παρουσία αντιπροσωπείας του Λόουελ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στις 6.00 το απόγευμα.

Απαντώντας χθες σε σχετική ερώτηση, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας θέσαμε ως στόχο και προτεραιότητα την ανάπτυξη των συνεργασιών, την εξωστρέφεια, την ενίσχυση της εικόνας του Δήμου μας.

Στην αρχή με τις αδελφοποιημένες πόλεις και στη συνέχεια με πόλεις που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με το Δήμο μας και, προφανώς, αυτή η συνεργασία θα αποβεί επ’ ωφελεία και των δύο Δήμων, εμπορικά, επιχειρηματικά, ακαδημαϊκά. Δυστυχώς, η υγειονομική κρίση μάς έκανε να αλλάξουμε χρονικά το σχεδιασμό μας, αλλά όχι την ουσία.

Έτσι, λοιπόν, έχουμε επισκεφθεί την Κίνα και τη Ρωσία πριν από την υγειονομική κρίση, συνεχίσαμε με την Κύπρο, τις Βρυξέλλες, αλλά και άλλες, ελληνικές πόλεις, όπου παρουσιάσαμε τους στόχους και τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας.  

Πριν από τέσσερις μήνες επισκεφθήκαμε τη Βοστώνη, όπου συμμετείχαμε στην τελετή αδελφοποίησης με την πόλη του Λόουελ. Από σήμερα αντιπροσωπεία της Βοστώνης, με επικεφαλής το δήμαρχο του Λόουελ, θα έρθει στην πόλη μας, όπου θα ολοκληρωθεί η τελετή της αδελφοποίησης.

Μέσα από την αδελφοποίηση αυτή προσδοκούμε ότι θα ενισχυθούν οι σχέσεις ακαδημαϊκά, επιχειρηματικά, εμπορικά, τουριστικά, σε επίπεδο επιστημών, έρευνας, τεχνολογίας. Ήδη για τα επιχειρηματικά πρέπει να πω ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον».

Να σημειώσουμε ότι χθες το μεσημέρι η αποστολή του Λόουελ έφθασε στην Ελλάδα, όπου την υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Αναστάσιο Σκοπετέα.

Εκτός των άλλων εκδηλώσεων που θα λάβουν  μέρος στην Καλαμάτα, αύριο το πρωί στις 11.00 θα γίνει σύσκεψη στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας για θέματα επιχειρηματικότητας και τουρισμού.

Η Καλαμάτα πρώτο θέμα στην εφημερίδα “The Sun” του Λόουελ
Εν τω μεταξύ, η Καλαμάτα αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “The Sun” του Λόουελ της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ. Με κεντρικό τίτλο “Leaders headed to sister city Kalamata”, δηλαδή “οι ηγέτες (του Λόουελ) κατευθύνθηκαν προς την αδελφή πόλη Καλαμάτα”, και υπότιτλο “Will further explore cultural, economic parthership” («θα διερευνήσουν περαιτέρω την πολιτιστική, οικονομική σύμπραξη»), η εφημερίδα της αμερικανικής πόλης παραθέτει εκτενές ρεπορτάζ εν όψει της διαδικασίας αδελφοποίησης του Λόουελ με την Καλαμάτα.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι πολιτικοί και εκπαιδευτικοί παράγοντες του Λόυοελ θα ταξιδέψουν στην Καλαμάτα, για το δεύτερο σκέλος της αποστολής τους στην αδελφή πόλη.

«Το Λόουελ, το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται για τη μακρά ιστορία και την κοινότητα των Ελληνοαμερικανών, έγινε αδελφή πόλη με την Καλαμάτα, όταν ο  δήμαρχός της πόλης, Αθανάσιος Βασιλόπουλος, επισκέφθηκε το Λόουελ τον περασμένο Απρίλιο», σημειώνεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα.