8.500.000 ευρώ για το παραλιακό μέτωπο Μικρά Μαντίνεια – Κιτριές

8.500.000 ευρώ για το παραλιακό μέτωπο Μικρά Μαντίνεια – Κιτριές

Τέλος του χρόνου έτοιμες οι μελέτες για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Μικρά Μαντίνεια – Κιτριές

Μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για το έργο «Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Μικρά Μαντίνεια – Κιτριές», σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του έργου.

Η κοινή επιτροπή στη συνεδρίασή της προχθές αποφάσισε την παραλαβή της τοπογραφικής μελέτης, ενώ από τη συζήτηση που ακολούθησε διαμορφώθηκαν τα είδη των παρεμβάσεων στην υπόψη περιοχή, αφού η μελετητική ομάδα είχε διαμορφωμένη άποψη επί των αναγκών της περιοχής παρέμβασης.

Μελέτες
Η επιτροπή παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης για την ωρίμανση του έργου συνεδρίασε την Τετάρτη υπό την προεδρία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη, Στάθη Αναστασόπουλου. Συμμετείχαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, από το Δήμο Δυτικής Μάνης οι Ευάγγελος Ανδροβιτσανέας και Παναγιώτης Μπασάκος, εκπρόσωπος του Πάρνωνα Α.Ε., οι μελετητές του έργου, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και οι πρόεδροι Μικράς Μαντίνειας, Δολών και Αβίας, Μαρία Χρονοπούλου, Πέτρος Φάσσος και Γεώργιος Κωστέας αντίστοιχα.

Το σύνολο των μελετών της προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνας Α.Ε., αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος του έτους.

Η χρηματοδότηση του έργου θα είναι ύψους 8.500.000 ευρώ και θα προέλθει από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης».

Παρεμβάσεις
Οι μελέτες που πρόκειται να ολοκληρωθούν άμεσα αφορούν στην αρχιτεκτονική μελέτη, τη μελέτη αναβάθμισης παραλιακών μετώπων, την ηλεκτρομηχανολογική μελέτη, τη μελέτη ΣΑΥ – ΦΑΥ, τη μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τέλος τα τεύχη δημοπράτησης.

Οι δε μελέτες στοχεύουν στην κατασκευή έργων προς:

-Αποκατάσταση της παράκτιας ζώνης μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής των έργων αντιδιαβρωτικής προστασίας

-Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των παροχών/υπηρεσιών/υποδομών προς ευάλωτες/ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΑμεΑ).

Τα προτεινόμενα έργα θα είναι μικρής κλίμακας τεχνικά έργα υποδομών, προμήθεια εξοπλισμού και ήπιες παρεμβάσεις προς αποκατάσταση και αναβάθμιση περιβαλλοντικά τραυματισμένων τοπίων (οδικών τμημάτων, πεζοδρόμων, πλατειών, παραλιακού μετώπου κ.λπ.), αναβάθμιση υποδομών πολιτιστικού, ιστορικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, βελτίωση αστικού περιβάλλοντος, αναβάθμιση των παροχών/υπηρεσιών/υποδομών πρώτιστα προς ευάλωτες/ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΑμεΑ), αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων με την κατασκευή ηλεκτροφωτισμού, την τοποθέτηση κάδων μικροαπορριμμάτων (καλαθάκια) και απορριμμάτων, την κατασκευή νέων στάσεων εξυπηρέτησης των αστικών συγκοινωνιών, αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση με τη διεύρυνση των υφιστάμενων και κατασκευή νέων πεζοδρομίων.

Β.Β.