Με λαμπρότητα τιμήθηκε η επέτειος του «ΟΧΙ» στην Καλαμάτα

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η επέτειος του «ΟΧΙ» στην Καλαμάτα

Με όλες τις τιμές και την παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηκε φέτος η επέτειος του «ΟΧΙ» στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Η έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων έγινε από το μητροπολιτικό ιερό ναό της Υπαπαντής, όπου τελέστηκε η καθιερωμένη δοξολογία, ενώ με το πέρας της ακολουθίας πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων της πλατείας 23ης Μαρτίου.

Στη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που ακολούθησε, το παρών έδωσε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Ταυτόχρονα, στους εορτασμούς παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο βουλευτής Μεσσηνίας με το ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και άλλοι αυτοδιοικητικοί.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι η σημερινή είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι είναι και μια μεγάλη μέρα «για τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας, τις επόμενες γενιές που παρέλασαν μπροστά μας, και, που στέλνουν ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον. Βασιζόμαστε σ’ αυτά τα παιδιά και προσβλέπουμε σ’ ένα καλύτερο μέλλον για τη μέση ελληνική οικογένεια και την ελληνική κοινωνία».

Ξεχωριστό μήνυμα απέστειλε και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η μέρα αυτή, είναι μια απάντηση σε όλους εκείνους οι οποίοι προσπαθούν ν’ αλλοιώσουν το πρόσωπο της πατρίδας και να δημιουργήσουν νέα status σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «Ξέρουμε όλοι ότι η λέξη «Όχι» κρύβει μια αντίσταση μέσα της. Χρειάζεται, λοιπόν, ν’ αντισταθούμε σε κάθε τι τοξικό το οποίο εμφανίζεται μέσα στην ελληνική κοινωνία, σε κάθε τι που προσπαθεί ν’ αλλάξει τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας, σε κάθε τι το οποίο αλλοιώνει το ανθρώπινο πρόσωπο και τις ανθρώπινες σχέσεις».

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, τόνισε ότι τη σημερινή ημέρα τιμάται ο λαός μας που επέλεξε τη θυσία για την πατρίδα και την εθνική κυριαρχία. «Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί την πιο ηρωική, την πιο συγκλονιστική στιγμή της νεότερης ιστορίας μας. Είναι η στιγμή του μεγάλου «Όχι», που δείχνει τη βούληση του ελληνικού λαού να υπερασπιστεί την εθνική ανεξαρτησία και την ελληνική αξιοπρέπεια», σημείωσε κλείνοντας.