Στάση εργασίας στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Στάση εργασίας  στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Την περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών θα προκαλέσει η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών, υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία έχει προκηρύξει προειδοποιητική στάση εργασίας για σήμερα, από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Την ίδια ώρα θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης με θέμα «Διεύθυνση-επέκταση ωραρίου λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών».

Η ΠΟΕ ΟΤΑ σε σχετική ανακοίνωση τονίζει: «Η κυβέρνηση έχει κάνει ξεκάθαρη την πολιτική επιλογή της να υποβαθμίσει τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς από παιδαγωγικές δομές σε “παιδοφυλακτήρια”.

Σε αυτόν το σχεδιασμό εντάσσεται και η επέκταση λειτουργίας των Δημοτικών  Παιδικών Σταθμών. Αγνοώντας τις ανάγκες των παιδιών που θα μπαίνουν στους Παιδικούς Σταθμούς με το πρώτο φως της ημέρας και θα φεύγουν νύχτα!

Η θέση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και των εργαζομένων παραμένει σταθερή διαχρονικά. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί παρέχουν αγωγή και εκπαίδευση. Σε αυτή την κατεύθυνση στο επίκεντρο των πολιτικών θα πρέπει να μπουν τα παιδιά και οι ανάγκες τους και μόνο αυτά! Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί δεν είναι προνομιακές δομές!

Σήμερα (σ.σ. χθες) ενημερωθήκαμε ότι συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης με θέμα ημερήσιας διάταξης… “Διεύρυνση-Επέκταση ωραρίου λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών”. Δε θα αποδεχθούμε την περαιτέρω υποβάθμιση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και των παρεχόμενων υπηρεσιών  που προσφέρουν στα φιλοξενούμενα παιδιά και, κατά συνέπεια, στις οικογένειές τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ως πρώτο μέτρο αντίδρασης στις μεθοδεύσεις του υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης αποφάσισε:

Προκηρύσσει  για το σύνολο των εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, σήμερα, από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Διεκδικούμε: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των εργαζομένων που απασχολούνται με συνεχείς Συμβάσεις Εργασίας (Ε.Σ.Π.Α.). Ενιαίο Εκπαιδευτικό-Παιδαγωγικό Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωγής. Δωρεάν φιλοξενία όλων των παιδιών. Άμεσα κατάργηση των τροφείων. Η κινητοποίηση αυτή είναι προειδοποιητική. Ο κόμπος πλέον έχει φτάσει στο χτένι…».