Ελκυστική θεωρείται από την Πολιτική Αεροπορία η γραμμή Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα – Κύθηρα

Ελκυστική θεωρείται από την Πολιτική Αεροπορία  η γραμμή Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα – Κύθηρα

Κατατέθηκαν οι προσφορές για τις άγονες αεροπορικές γραμμές

Κατατέθηκαν χθες οι προσφορές για τις άγονες αεροπορικές γραμμές, στο διαγωνισμό που έκανε η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, ανάμεσα στις οποίες είναι και η σύνδεση της Καλαμάτας με Θεσσαλονίκη και Κύθηρα.

Από στελέχη της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας η αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Καλαμάτας – Κυθήρων κρίνεται ως ιδιαίτερα ελκυστική γραμμή και εκτιμάται ότι θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τις αεροπορικές εταιρείες.

Χθες στις 5.00 το απόγευμα έκλεισε ο διαγωνισμός για την κατάθεση των προσφορών και τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει η αποσφράγισή τους, οπότε θα γίνει γνωστό αν και ποιες εταιρείες ενδιαφέρθηκαν για τις άγονες γραμμές. Μαζί με αυτή της Καλαμάτας από την Πολιτική Αεροπορία προκηρύχθηκαν άλλες 11.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα – Κύθηρα, το ετήσιο ποσό που θα διατεθεί για την επιδότηση της γραμμής είναι 700.000 ευρώ, ενώ για το σύνολο της 4ετίας ανέρχεται σε 2.800.000 ευρώ. Θα πρέπει να εκτελούνται τρεις πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, κατά τη χαμηλή περίοδο, τέσσερις τη μέση περίοδο και έξι με επιστροφή εβδομαδιαίως, κατά την υψηλή θερινή περίοδο.

Β.Β.