Εκδήλωση μνήμης «Από τη γη της Ιωνίας στη γη της Μεσσήνης»

Εκδήλωση μνήμης «Από τη γη  της Ιωνίας στη γη της Μεσσήνης»

Εκδήλωση μνήμης με τίτλο «Από τη γη της Ιωνίας στη γη της Μεσσήνης» διοργανώνουν η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και ο Δήμος Μεσσήνης την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης.

Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστεί η έκδοση της βιβλιοθήκης με τίτλο «Δημοτολόγιο Μικρασιατών Προσφύγων Μεσσήνης 2022», ενώ θα μιλήσουν ο Νικόλαος Ρούτσης, τ. ληξίαρχος Μεσσήνης- πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης, ο Μάριος Αθανασόπουλος- μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η Φωτεινή Κοτσογλανίδη, πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Μεσσηνίας «Η Ιωνία».

Επίσης, θα συμμετάσχουν ο χορευτικός σύλλογος «Εν χορώ» Μεσσηνίας με τη μουσικοχορευτική παράσταση «Από μια θάλασσα φωτιά σώθηκε το τραγούδι» και η Ένωση Μικρασιατών Μεσσηνίας «Η Ιωνία».

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γεώργιος Αθανασόπουλος, η πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών, Τόνια Αράχωβα, και η πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, Πιπίνα Π. Κουμάντου. 

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Μάγδα Σουλιώτη, διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας.