«Θάλπος» Καλαμάτας: Φεστιβάλ Εθελοντισμού «Κύκλος» με 30 φορείς στο Μέγαρο Χορού

«Θάλπος» Καλαμάτας: Φεστιβάλ Εθελοντισμού «Κύκλος» με 30 φορείς στο Μέγαρο Χορού

Με τη συνεργασία 30 φορέων της περιοχής, που θα προβάλουν το μήνυμα της προσφοράς, γιορτάστηκε στην Καλαμάτα η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Η Μονάδα «Θάλπος Καλαμάτας» και ο φορέας «Θάλπος-Ψυχική Υγεία» διοργάνωσαν, χθες, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το Φεστιβάλ Εθελοντισμού «Κύκλος».

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, σκοπός του Φεστιβάλ Εθελοντισμού είναι να συνδέσει εθελοντές με κοινωνικούς φορείς της Καλαμάτας και να αναδειχθεί η δύναμη του εθελοντισμού για τον άνθρωπο και τον κόσμο γύρω μας. 

Τριάντα κοινωνικοί φορείς της πόλης, μέσα από τις παράλληλες δράσεις που λειτούργησαν στο χώρο του Φεστιβάλ από τις 14:00 έως 20:00, το κοινό συμμετείχε σε μια διαδραστική και πλούσια εμπειρία.  Ενημερωτικά stands, βιωματικές δράσεις και εργαστήρια, παρουσιάσεις και προβολές, live συνεντεύξεις.

Η Ελένη Λιάσκα, ο Θοδωρής Σαραντόπουλος και ο Μανώλης Σιφογιωργάκης θα έκαναν live αναμετάδοση του Φεστιβάλ από τη συχνότητα του KISS 89.0. Μαζί τους ήταν ο Γιάννης Δρίτσας με τον οποίο υπήρξε συζήτηση για τον εθελοντισμό και το Φεστιβάλ έκλεισε με τις μουσικές του DJ Nektarios K., του Νεκτάριου – νοσηλευτή της Μονάδας «Θάλπος Καλαμάτας». 

Η εκδήλωση διεξήχθη υπό την αιγίδα του δήμου Καλαμάτας και με την υποστήριξη της κοινωφελούς επιχείρησης δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ».