Ά Τοπική Μεσσηνίας: Τα χθεσινά αποτελέσματα

Ά Τοπική Μεσσηνίας: Τα χθεσινά αποτελέσματα

ΑΕ ΜΑΝΗΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 4-1
Εντυπωσιακή νίκη με Δουρούμη, Πουλάκο, Κουρούπη
Στις νίκες επέστρεψε η ΑΕ Μάνης και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, κερδίζοντας χθες στην έδρα της τον Εθνικό Μελιγαλά με 4-1. Το γκολ άνοιξε για τους γηπεδούχους στο 33’ ο Ηλίας Δουρούμης και ο Κυριάκος Πουλάκος στο 45’ πέτυχε το 2-0. Με …φόρα από τα αποδυτήρια η ομάδα του Παναγιώτη Πολίμου ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 48’ με τον Δημήτρη Κουρούπη, ενώ ο ίδιος παίκτης πέτυχε και δεύτερο προσωπικό γκολ στο 74’ δίνοντας προβάδισμα 4-0 στην ΑΕΜ. Το μόνο που κατάφεραν από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι του Αντώνη Μαυρέα ήταν να μειώσουν στο 81’ με τον Τσίκα.

Διαιτητές: Απ. Καυκάς (Καραμπέτσος-Τσοπανάκης).

ΑΕ ΜΑΝΗΣ (Παναγιώτης Πολίμος): Κωνσταντακόπουλος, Π. Πουλάκος (80’ Τσιλιμπερδής), Π. Γουρνάς, Γιαννής, Δουρούμης, Χριστόπουλος (66’ Σπυρέας), Αλεξανδρόπουλος, Μπέρμπερι, Κ. Πουλάκος, Χατζηπαναγιώτης (75’ Μπαλιγκό-Βρυώνης), Κουρούπης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ (Αντώνης Μαυρέας-Αντ. Παπαγιαννόπουλος): Ματθαίος-Λίβας, Διακουμάκος (69’ Παπαργυρίου), Καραπετιάν, Λάγιος, Φέστας, Μιχαλέας, Ράπτης, Παπαθεοδώρου, Σαραντόπουλος (62’ Τσίκας), Γ.-Α. Σπυρόπουλος, Α. Σπυρόπουλος (62’ Αναστασίου).

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 2-0
«Καθάρισε» ο Κώστας Λυμπερόπουλος!
Ο Κώστας Λυμπερόπουλος έκανε τη διαφορά στη χθεσινή αναμέτρηση στην Κορώνη, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ με τα οποία ο Ακρίτας κέρδισε τον Ολυμπιακό Ανάληψης. Η αναμέτρηση ήταν εμβόλιμη για την 13η αγωνιστική της Α’ Τοπικής και με το 3ποντο αυτό οι γηπεδούχοι μονοπωλούν την 5η θέση, εκμεταλλευόμενοι και το στραβοπάτημα της Μεθώνης.

Ο Κώστας Λυμπερόπουλος άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 90’ σφράγισε την επιτυχία της ομάδας του με ένα δεύτερο γκολ που σημείωσε με πλασέ, έπειτα από πάσα του Μουτζούρη. Ο ικανότατος επιθετικός βρίσκεται σε εξαιρετική περίοδο φόρμας, με ένα εντυπωσιακό «στατιστικό» 5 τερμάτων σε δύο παιχνίδια, καθώς είχε πετύχει χατ τρικ στο 3-2 επί της Μάνης την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας συνολικά τα 11 γκολ.

Διαιτητές: Πλακογιάννης (Χρ. Μπουρίκας-Πέτρ. Λιανός)

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ (Λάκης Σπάλας): Βερβεράκης. Παναγιωτόπουλος, Κυρ. Λυμπερόπουλος, Δ. Κουτσουμπός, Κουτίβας, Φίλαϊ, Σαρδέλης (46’ Τσελάι), Κυριόπουλος, Κώστ. Λυμπερόπουλος (90’ Σαρέλας), Μουτζούρης, Πεΐδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ (Νίκος Γεωργακλής): Κατσίποδας, Δημητρίου, Μωραγιάννης (74’ Θεοδοσόπουλος), Στυλιανόπουλος, Κακογιάννης, Κρεμύδας, Διονυσόπουλος, Ξυδιάς, Κοντομανωλόπουλος (74’ Καλογερόπουλος), Θεοδωρακόπουλος (63’ Τσούνι), Πατσιώτης.

Ο ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ 5-1 ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΑΡΦΑΡΩΝ
«Καθάρισε» από το α΄ ημίχρονο
Ο ΠΑΟ Καλού Νερού επικράτησε με το εντυπωσιακό 5-1 του Αστέρα Αρφαρών χθες στο δημοτικό γήπεδο Κυπαρισσίας, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά τη θέση του στην κατάταξη της Α΄  Τοπικής κατηγορίας.

Η τριφυλιακή ομάδα «καθάρισε» από το α΄ ημίχρονο, όπου προηγήθηκαν με 3-0.

Όσον αφορά στον Αστέρα Αρφαρών, που γνώρισε την επόμενη ήττα, συνεχίζει να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Τα γκολ του ΠΑΟ Καλού Νερού σημείωσαν οι: Διονυσόπουλος (10΄ και 80΄), Βλαχόπουλος (16′ και 70΄) και Μαλισόβας (32΄).

Για τον Αστέρα Αρφαρών σκόραρε ο νεαρός Κώστας Μωραγιάννης (88΄).

Διαιτητής ήταν ο Ηλίας Ρέκκας, ενώ βοηθοί οι Κώστας Αντωνόπουλος και Χρήστος Γεωργαντάς.

ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ (Τάκης Παναγόπουλος): Ανδρουτσάκης, Πράνταλος (85′ Κωνσταντόπουλος), Βλάμης, Γαργαρώνης, Αριδάς, Μπεγέτης, Οικονομόπουλος (66′ Μούσκα), Βασίλεφ (74′ Κατσίρος), Διονυσόπουλος, Μαλισόβας, Βλαχόπουλος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ (Τάκης Βούτσας): Κλ. Σακκάς, Φέστας, Χ. Μπούρας, Χαραλαμπόπουλος (46′ Μαρκόπουλος) (77′ Ν. Μπούρας), Παντσιώτης, Μπαράι, Γ. Μπούρας, Γιαννακούντζος, Κ. Σακκάς (66′ Κορομηλάς), Κ. Μωραγιάννης, Χ. Μωραγιάννης (73′ Σέφα).

Ο ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 2-0 ΤΗΝ ΑΕ ΑΒΙΑΣ
Άνετη νίκη με γκολ των Βλάχου, Αριστομενόπουλου
Ο Πάμισος Μεσσήνης επέστρεψε στις νίκες (μετά το «Χ» στο μεγάλο ντέρμπι με τον ΑΟ Κυπαρισσίας, καθώς επικράτησε με 2-0 στην έδρα του της ΑΕ Αβίας και συνεχίζει να βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας.

Οι «πράσινοι» της Μεσσήνης είχαν την υπεροχή σε όλο το ματς και εκτός από τα 2 γκολ είχε δοκάρι και πολλές σημαντικές ευκαιρίες.

Όσο για την ομάδα του Κάμπου, ήταν μαχητική αλλά δεν απείλησε ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία.

Τα γκολ σημείωσαν οι Στάθης Βλάχος (39΄ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή) και Γιώργος Αριστομενόπουλος (65΄ με πλασέ, αξιοποίησε ωραίο γύρισμα του Στάθη Βλάχου).

Δοκάρι για τον Πάμισο Μεσσήνης είχε ο Γιώργος Αριστομενόπουλος (16΄ με διαγώνιο σουτ).

Στο 32΄ πέτυχε γκολ για τον Πάμισο Μεσσήνης  ο Βαγγέλης  Κουλόπουλος (πήρε  το «ριμπάουντ» έπειτα  από σουτ του ΄Αλεξ Μπορχάν και απόκρουση του Γιώργου Νιάρχου).

Καλές ευκαιρίες για τους «πράσινους» της Μεσσήνης έχασαν οι Στάθης Βλάχος (7΄), Ετεοκλής Δεμπεγιώτης (13΄), Άλεξ Μπορχάν (17΄) και Δήμος Νινιός (90΄), ενώ για την ΑΕ Αβίας ο Κώστας Κορμπής (2΄).

Το ματς σφύριξε ο Ηλίας Τσουλάκος που είχε βοηθούς τη Ζήνα Χαλκιαδάκη και τον Ευάγγελο Αράπη.

ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Σπύρος Τσίκινης, Αντώνης Τσουκαλκάς): Οικονομόπουλος, Αριστομενόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Κατσιβαρδέας (33΄ λ. τρ. Νινιός), Φιλόπουλος, Μπορχάν, Βλάχος, Τυμπλαλέξης (69΄ λ. τρ. Ντίσας), Κουλόπουλος (60΄ Ψυχογιάννης), Σαραντόπουλος.

ΑΕ ΑΒΙΑΣ (Διονύσης Πουλής): Νιάρχος, Αθ. Καρδάσης, Νικ. Γεωργίκος, Αποστολίδης, Τζανετέας, Ευστ. Τσουλάκος (78΄ Ψαλτήρας), Κων. Κορμπής, Πανταζής, Δημ. Μητσέας (28΄ Ξυνός, 78΄ Χ. Μητσέας), Δημ. Κορμπής (78΄ Κλείδωνας), Σινάι (60΄ Αλντέσκου).

  • Στον αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του σπουδαίου Πελέ.
  • Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Νίκος Χρονόπουλος.

Ο ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 1-0 ΤΟΝ Τ. ΑΓΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ
Σημαντικό διπλό με γκολ του Κουρεντζή
Σημαντική νίκη για τον φορμαρισμένο Πανθουριακό, καθώς επιβλήθηκε με 1-0 του Τέλου Άγρα στους Γαργαλιάνους στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής.

Με τη νίκη της αυτή η ομάδα της Θουρίας διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης, ενώ από την άλλη πλευρά οι ερυθρόλευκοι των Γαργαλιάνων μετά την ήττα τους παρέμειναν πολύ χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα.

Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο νεαρός Δημήτρης Κουρεντζής (72΄), ο οποίος αποδείχθηκε «χρυσή αλλαγή», καθώς στο 46΄ αντικατέστησε τον Βασίλη Δαλκαφούκη.

Το ματς σφύριξε ο Κώστας Ψηλοπαναγιώτης, ενώ βοηθοί ήταν οι Γιώργος Βανικιώτης και Κώστας Σωτηρόπουλος.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ (Δημήτρης Λίτσας): Λαμπίρης, Καραχάλιος, Θ. Τσόπελας, Βελησσάρης, Μπακαδήμας, Ζόμπολος, Λάζαρης, Αναστασόπουλος, Μπακάκης, Σερέτης (22′ λ.τρ. Βάγγαλης), Α. Τσόπελας.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (Τάκης Σακελλαρόπουλος, Γιώργος Κατσούλης, Θεόδωρος Σακκάς): Π. Γιακουμής, Μπούνας, Γιαννακόπουλος, Οδεμισιώτης, Καραχάλιος, Κουντάνης, Καρύδης, Ζαχαρόπουλος, Δαλκαφούκης (46′ Κουρεντζής), Σερπάνος (81′ Σεντεμέντες), Ι. Γιακουμής.

Πέρασε δύσκολα από τη Σπερχογεία η Εράνη με Κόλλια
Η Σπερχογεία αναπλήρωσε με περίσσιο πάθος τη διαφορά ποιότητας και ισχύος που τη χώριζε από την Εράνη, έχοντας επιπλέον σύμμαχο την ιδιαίτερη έδρα της και το βρεγμένο τερέν. Ωστόσο, αν και έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος, κοιτάζοντας στα μάτια και απειλώντας ευθέως τον προβεβλημένο αντίπαλό της τελικά οι Φιλιατρινοί βρήκαν τον τρόπο να πάρουν το 3ποντο και να διατηρήσουν τη θέση τους στην κορυφή της Α’ Τοπικής. Άνθρωπος του αγώνα αποδείχθηκε για την ομάδα του Κώστα Λυμπερόπουλου ο Νίκος Κόλλιας, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης στο 67ο λεπτό. Από σέντρα του Μπάρκα από αριστερά, κοντρόλαρε και άδειασε έναν αντίπαλο μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ «εκτέλεσε» από κοντά τον Λογιώτη.

Στο α’ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν τη φλύαρη υπεροχή, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν την καλοστημένη ομάδα του ΑΟ Σπερχογείας, την οποία κοουτσάρισε από τον πάγκο ο Παναγιώτης Στάθης, καθώς ο πρώτος προπονητής, Κώστας Κλάδης, λόγω προβλήματος υγείας παρακολούθησε το ματς από την κερκίδα, έχοντας μικρές διορθωτικές παρεμβάσεις. Σε αυτό το διάστημα ο ΑΟΣ απείλησε 2-3 φορές με τον Μουζάκη (6’ έφυγε μόνος του, αλλά άνοιξε τη μπάλα και ο Κουμπαρούλης απέκρουσε, 9’ ωραίο γύρισμα μέσα στην περιοχή, αλλά όχι αρκετά δυνατό σουτ για να νικήσει τον έμπειρο γκολκήπερ). Η Εράνη, με πολλές φωνές του Λυμπερόπουλου από τον πάγκο δημιούργησε λίγες καλές στιγμές με τον Γεωργιόπουλο 25’ και τον Κόλλια 31’. Στο β’ ημίχρονο όμως οι Τριφύλιοι ανέβασαν την πίεση, με τους γηπεδούχους να μην φαίνονται πλέον επιθετικά, συνεχίζοντας όμως να αμύνονται σθεναρά. Στο 65’ ο Μπάρκας είχε σουτ που απέκρουσε ασταθώς ο Λογιώτης, ενώ ο Τζεφερεμιναίος έσωσε προ το κινητικού Πλάκα, ο οποίος είχε μπει λίγο νωρίτερα στο παιχνίδι. Στο 67’ ήρθε το πολυπόθητο γκολ με τον Κόλλια, με την Εράνη να απειλεί μια ακόμη φορά με κεφαλιά του Μπάρκα λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Διαιτητές: Παπακωνσταντίνου (Ταβουλαρέας-Μπαρδής).

ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ (Παναγιώτης Στάθης): Λογιώτης, Τζεφερεμιναίος, Οικονομέας, Σεφεράσι, Λένα, Ηλιόπουλος, Ηλ. Δημητρίου, Ι. Σαούτης, Μούρτο (78’ Σταθάτο), Μουζάκης (82’ λ. τρ. Ρούπας), Σούλα (76’ Παναγιωτόπουλος).

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (Κώστας Λυμπερόπουλος): Κουμπαρούλης, Τσόπελας, Μπινιώρης, Γκότσης, Πέππας, Χάρμπας (58’ Πλακάς), Γκεβόρι, Γεωργιόπουλος, Κόλλιας (93’ Σ. Αναστασόπουλος), Βασιλόπουλος (89’ Χρονόπουλος), Μπάρκας.

ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ-ΠΑΣ ΡΑΧΗΣ 0-3
Μεγάλο διπλό σε επεισοδιακό ματς
Επεισοδιακή ήταν η αναμέτρηση στη Μεθώνη ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον ΠΑΣ Ράχης, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν την έκπληξη ή ίσως την …αντεπίθεση, παίρνοντας τη νίκη με το εντυπωσιακό 0-3! Οι γηπεδούχοι «πλήρωσαν» την αποβολή του επιθετικού τους Γιάννη Τσατά στο 33’ (για εξύβριση του βοηθού διαιτητή) που εκτός από το αριθμητικό μειονέκτημα προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό. Ψυχολογικό και αγωνιστικό πλήγμα αποτέλεσε στο ίδιο λεπτό ο τραυματισμός του πολύπειρου τερματοφύλακα, Φώτη Μίντζηρα, ο οποίος παρ’ ότι έδειξε να συνεχίζει στο παιχνίδι, τελικά αποχώρησε με πόνους στα πλευρά λίγο πριν το ημίχρονο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και αξιολόγηση της κατάστασής του.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Δημήτρης Παυλόπουλος έκανε ιδανικό ντεμπούτο στον πάγκο της Ράχης, με την καλαματιανή ομάδα να παρατάσσεται και ενισχυμένη μετεγγραφικά. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τη Μεθώνη στο 15’ με τον Κιόρι να ανοίγει το σκορ, ενώ στο β’ ημίχρονο πέτυχαν δύο ακόμη τέρματα μέσα σε δύο λεπτά: στο 69’ με τον Πιλάτη και στο 70’ με τον νεαποκτηθέντα Άγγελο Τσέρτο.

ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ (Βασίλης Κοσιφολόγος): Φ. Μίντζηρας (44’ λ. τρ. Παν. Μίντζηρας), Παρασκευόπουλος, Μπίζος, Σεντεμέντες, Παυλόγιαννης (46’ Τσάνε), Τσιμικλής, Δήμος (75’ Χρόνης), Ράλλης (80’ Κοτσίρης), Τσατάς, Σπαντιδέας (80’ Καραγλάνης), Μάραντος

ΠΑΣ ΡΑΧΗΣ (Δημήτρης Παυλόπουλος): Μ. Τσέλα, Κιόρι, Πιλάτης, Μπέγκα, Παυλής (55’ Καραχάλιος), Ζωγόπουλος, Σκοπέτος, Άρ. Τσέλα (20’ Βράπι), Αγγ. Τσέρτος, Παναγιωτόπουλος, Αντώνακας.

_______________________________________ 

A΄  ΤΟΠΙΚΗ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(13η αγωνιστική)

T. Άγρας – Θουρία 0-1

Πάμισος Μεσ. – ΑΕ Αβίας 2-0

Σπερχογεία – Εράνη Φιλ. 0-1

Μεθώνη – ΠΑΣ Ράχης 0-3

Καλό Νερό – Αρφαρά 5-1

Κορώνη – Ανάληψη 2-0

ΑΕ Μάνης – Εθνικός Μελ. 4-1

Ηρακλής Καλ.- Ομόνοια αναβλήθηκε

  • Ο αγώνας Απόλλωνα Καλαμάτας – ΑΟ Κυπαρισσίας  ματαιώθηκε.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 13 αγώνες)Εράνη Φιλ. 36-7       31
Θουρία 32-10  30
Πάμισος Μεσ. 30-7 29
Κυπαρισσία 22-4     27
Κορώνη 23-17 23
Μεθώνη 18-14         21
ΑΕ Μάνης         28-14        20
Εθνικός Μελ. 18-21 17
Καλό Νερό 16-19      17
Ανάληψη 13-18      14
Σπερχογεία 17-16  13
ΠΑΣ Ράχης 12-17       13
Ηρακλής Καλ. 23-24         13
ΑΕ Αβίας 14-29      11
Αρφαρά 9-34 9
Τ. Άγρας 8-24          8
Ομόνοια 0-4  1

* Ο Απόλλων Καλαμάτας παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα

* Εκκρεμούν οι αγώνες Ομόνοιας – ΑΟ Σπερχογείας, Τέλου Άγρα Γαργαλιάνων – Ακρίτα Κορώνης, ΑΟ Μεθώνης – Ομόνοιας,    Ομόνοιας – ΠΑΟ Καλού Νερού, ΑΕ Μάνης – Ομόνοιας, Ομόνοιας – Ολυμπιακού Ανάληψης,  Ομόνοιας – Τέλου Άγρα Γαργαλιάνων,  ΑΟ Κυπαρισσίας – Ομόνοιας, Ομόνοιας – ΑΕ Αβίας, Παμίσου – Ομόνοιας, Ηρακλή Καλαμάτας – Ομόνοιας.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Κυριακή  15  Ιανουαρίου)

Εθνικός Μελ. – Ανάληψη

Αρφαρά – ΑΕ Μάνης

Ομόνοια – Κορώνη

ΠΑΣ Ράχης – Καλό Νερό

Κυπαρισσία – Ηρακλής Καλ.

Εράνη Φιλ. – Μεθώνη

Θουρία – Σπερχογεία

Πάμισος Μεσ. – Τ. Άγρας

ΑΕ Αβίας – Απόλλων Καλ. (χ.α.) 3-0