Αρχαία Μεσσήνη: Δωρεά αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στον αρχαιολογικό χώρο

Αρχαία Μεσσήνη: Δωρεά αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στον αρχαιολογικό χώρο

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, η διαδικασία δωρεάς ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή για τις ανάγκες του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης από την εταιρεία PanProd – Παντελόπουλος ΑΕ.

Η εν λόγω εταιρεία, που δραστηριοποιείται στην Καλαμάτα με αντικείμενο την τυποποίηση και εξαγωγή αγροτικών προϊόντων, είχε εκφράσει την επιθυμία να προβεί στη δωρεά του απινιδωτή, η οποία και έγινε ασμένως δεκτή από την Εφορεία, ύστερα και από την έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο απινιδωτής παραδόθηκε στην προϊσταμένη της Εφορείας, Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά, από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας, Νικόλαο Παντελόπουλο, και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Επισημαίνεται ότι το Νοέμβριο του 2022, σε συνεργασία με το European Resuscitation Council/Basic Life Support Provider Course και τη χρηματοδότηση του ΥΠΠΟΑ, ολοκληρώθηκε κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων με στόχο την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των υπαλλήλων με ειδικότητα Φύλαξης-Πληροφόρησης και Διοικητικής Υποστήριξης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας στην εκμάθηση της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και της χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED) για την υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας.

Δοθείσης της ευκαιρίας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας ευχαριστεί θερμά και από αυτήν τη θέση την εταιρεία PanProd – Παντελόπουλος ΑΕ για την εν λόγω δωρεά.