Δημοπράτηση για τα έργα στους δρόμους Διαβολίτσι προς Αγία Θεοδώρα και Καλύβια προς Τουρκολέκα

Δημοπράτηση για τα έργα στους δρόμους Διαβολίτσι  προς Αγία Θεοδώρα και Καλύβια προς Τουρκολέκα

Η διακήρυξη των όρων για τη δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση υποδομών και βελτίωση ασφάλειας στην οδό Διαβολίτσι προς Αγία Θεοδώρα και Καλύβια προς Τουρκολέκα», προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Για το συγκεκριμένο έργο έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Οιχαλίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.Επίσης, από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε η χορήγηση παράτασης για την ολοκλήρωση του έργου «Βελτίωση καταστρώματος αγροτικού δικτύου των Δήμων Τριφυλίας – Πύλου Νέστορος», προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, με ανάδοχο την τεχνική εταιρεία «Σαββίδης & Σια Ε.Ε.».

Αγροτικό δίκτυο
Το έργο για τη βελτίωση του καταστρώματος του αγροτικού δικτύου των Δήμων Τριφυλίας – Πύλου Νέστορος είχε αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης το Δεκέμβριο του 2021 και είχε λάβει παρατάσεις έως το Δεκέμβριο του 2022.

Έπειτα από δωρεά 50.000 m3 αργού υλικού της εταιρείας «Λαρσινός» από το λατομείο Φιλιατρών αποφασίστηκε η διανομή και διάστρωσή του, γι’ αυτό και συντάχθηκε η μελέτη για το συγκεκριμένο έργο, για το οποίο και θα διατεθούν 25.000 m3 αργού υλικού.

Το έργο συμπεριλαμβάνει μεταφορά, καθαρισμό και διάστρωση του αγροτικού δικτύου του Δήμου Τριφυλίας με συνολικό όγκο αργού υλικού 15.000 m3 και του Δήμου Πύλου-Νέστορος με συνολικό όγκο αργού υλικού 10.000 m3.

Μέχρι τώρα έχουν εκτελεστεί εργασίες οδοστρωσίας και διάστρωσης σε ποσοστό 95% περίπου του συμβατικού αντικειμένου. Συγκεκριμένα, έχουν εκτελεστεί εργασίες οδοστρωσίας στην περιοχή του σκουπιδότοπου της Πύλου και αγροτικούς δρόμους της Τ.Κ. Πύλου και της Τ.Κ. Γιάλοβας.

Ομοίως έχουν εκτελεστεί εργασίες οδοστρωσίας των αγροτικών δρόμων στους Χριστιάνους Φιλιατρών, στη Χριστιανούπολη και στην Κυπαρισσία.

Εκκρεμούν δε τμηματικές εργασίες οδοστρωσίας στις περιοχές των Τ.Κ. Τερψιθέας, Τ.Κ. Χανδρινού και σε αγροτικούς δρόμους της Τ.Κ. Πύλου.

Με αίτησή του ο ανάδοχος από το Νοέμβριο ζήτησε τη χορήγηση παράτασης έως τέλος Μαρτίου, για την αποπεράτωση των εργασιών οδοστρωσίας, για τη σύνταξη ανακεφαλαιωτικού πίνακα και την έγκριση τελικών επιμετρήσεων, αλλά και λόγω επιθυμίας των τοπικών κοινοτήτων να παραμείνει ενεργή η εργολαβία ένεκα χειμερινής περιόδου και για αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων στο τοπικό αγροτικό οδικό δίκτυο.

Της Βίκυς Βετουλάκη