Σήμερα η ανακοίνωση της ρύθμισης για τους καλλιτέχνες

Σήμερα η ανακοίνωση της ρύθμισης για τους καλλιτέχνες

Σήμερα ανακοινώνεται η μισθολογική ρύθμιση για τους καλλιτέχνες, «που θα θεραπεύει αδικίες και στρεβλώσεις δεκαετιών», όπως είπε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή, «σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών και τις καλλιτεχνικές σπουδές στην Ελλάδα».

Ο κ. Γιατρομανωλάκης είπε επίσης ότι μπαίνουν και οι βάσεις και για το ακαδημαϊκό κομμάτι, σημειώνοντας ότι, το αν θα είναι ένα ξεχωριστό πανεπιστήμιο, αν θα είναι τμήματα μέσα σε υφιστάμενα πανεπιστήμια, ή το πως θα δομηθούν οι ανώτατες σπουδές στις παραστατικές τέχνες, είναι πεδίο των διϋπουργικών ομάδων εργασίας που έχουν συγκρατηθεί, και το πόρισμα των οποίων θα ανακοινωθεί στις 31 Μαρτίου. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι «θα μιλάμε για μία μορφή σπουδών πανεπιστημιακού επιπέδου, – θα είναι δωρεάν και κρατικές -, και επίσης ότι στην διαβούλευση [..] θα συμμετέχουν και οι φορείς που είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι».

Από την πλευρά του, ο κ. Δελής τόνισε ότι ο δίκαιος και επίπονος αγώνας των καλλιτεχνών είναι αυτός που υποχρεώνει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα των καλλιτεχνών.