Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στη Μεσσηνία

Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στη Μεσσηνία

Νέες και νέους ανθρώπους που αποτελούν μέρος του παραγωγικού ιστού της Μεσσηνίας συνάντησε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή.

Πρώτος σταθμός η νέα δημοτική αγορά Καλαμάτας. Εκεί, ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ που τον συνόδευαν, συνομίλησαν με νέους παραγωγούς και πωλητές που παράγουν αποκλειστικά τοπικά προϊόντα.

Σειρά είχε ο γεωπόνος Γιάννης Κοντόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει και εξελίξει την οικογενειακή του επιχείρηση. Όπως εξήγησε ο ίδιος, οι τεχνολογικές εξελίξεις και ο ψηφιακός μετασχηματισμός τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν μεταβάλει καθοριστικά την παραγωγική διαδικασία προς το καλύτερο.

Έπειτα, το κλιμάκιο της ΟΝΝΕΔ βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «PANPROD-ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.». Εκεί, συνομίλησαν με τα αδέρφια Γιώργο και Νίκο, οι οποίοι βρίσκονται στο τιμόνι μιας επιχείρησης που προσφέρει και δημιουργεί συνεχώς θέσεις εργασίας για την τοπική κοινωνία. Τη συζήτηση μονοπώλησε το φημισμένο ελαιόλαδο της περιοχής, καθώς και οι δυνατότητες αύξησης της παραγωγής του και εξαγωγής του.

Επόμενη στάση το παραδοσιακό καφεκοπτείο «Τσερπέ», όπου και συνομίλησαν με τον Γιώργο, ο οποίος έχει αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση και καθημερινά δημιουργεί τα δικά του χαρμάνια.

Στη συνέχεια, στις επιχειρήσεις εστίασης στον εμπορικό δρόμο της Καλαμάτας, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αντάλλαξε απόψεις με νέους εργαζομένους και καταστηματάρχες, ενώ η επίσκεψη στην περιοχή ολοκληρώθηκε με μία ανοιχτή συζήτηση, παρουσία δεκάδων νέων από όλη την περιοχή, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Είχε δε προηγηθεί η συνάντησή του με το βουλευτή Μεσσηνίας, Περικλή Μαντά, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στις προοπτικές ανάπτυξης του νομού.

Με το πέρας της περιοδείας ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, δήλωσε: «Βρεθήκαμε, σήμερα, στη Μεσσηνία, έναν τόπο με πλούσια αγροτική παραγωγή, αλλά και τουριστικές δυνατότητες και προοπτικές. Συναντηθήκαμε με νέους επαγγελματίες και παραγωγούς που θέλουν να δημιουργήσουν στον τόπο τους και να οικοδομήσουν την Ελλάδα του μέλλοντος.

Με αυτούς τους νέους ανθρώπους και επιχειρηματίες, με αυτήν την αναπτυξιακή ορμή, με αυτήν την Ελλάδα, θα προχωρήσουμε μπροστά. Αυτή είναι και η προτεραιότητα του προέδρου μας και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Ορφέα Γεωργίου, συνόδευσαν στην περιοδεία ο αντιπρόεδρος της Οργάνωσης Γιάννης Φυτόπουλος, ο υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων Φάνης Πασχάλης, η διευθύντρια Γραφείου Τύπου Πορφυλένια Κανελλοπούλου, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Αναστάσης Σκοπετέας, ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Σαρδέλης, ο πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Οιχαλίας Βασίλης Ηλιόπουλος, ο πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Μεσσήνης Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Καλαμάτας Κώστας Μιχαλόπουλος, τα μέλη ΔΕΕΠ Μεσσηνίας Παναγιώτης Στρατικόπουλος και Τάσος Αδαμόπουλος, τα μέλη ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας Δήμητρα Θεοχάρη, Νίκος Καραντζέας, Θεοδώρα Σπανού, Μαρία Δικαίου, Κώστας Σταματίου, Γιώργος Τσερεφός, Σταύρος Μπαγατέλας, και τα μέλη ΔΗΜΤΟ Καλαμάτας Τασούλα Φοίφα, Όλγα Παναγιωτοπούλου και Γιώργος Σταυρόπουλος.