Συνέδριο για την εστίαση στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχές από την Καλαμάτα

Συνέδριο για την εστίαση στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχές από την Καλαμάτα

Στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εστίασης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας.

Το συνέδριο διοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης και η #estiasigreece.

Παρουσία Υπουργών
Ο σύλλογος της Καλαμάτας εκπροσωπήθηκε στη σημαντική για τον κλάδο εκδήλωση από τον πρόεδρό του Νίκο Μαλαπέτσα, τον αντιπρόεδρο Γιώργο Λεβεντάκη και τον ειδικό γραμματέα Ανδρέα Ζαγάκο.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν και τέθηκαν ουσιαστικά προβλήματα του κλάδου, όπως ενδεικτικά η κατηγοριοποίηση της εστίασης και της διασκέδασης, η νομοθεσία για τη χρήση της μουσικής, η δημιουργία Ειδικής Γραμματείας Εστίασης στο υπουργείο Τουρισμού, το ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας και άλλα επιμέρους θέματα.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχαν οι συζητήσεις για φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα, καθώς και για ό,τι αφορά τη χρήση του αιγιαλού.

Για όλα αυτά οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να προβάλουν τις θέσεις τους με τους υπουργούς Υγείας Θ. Πλεύρη και Τουρισμού Β. Κικίλια, τον υφυπουργό Οικονομικών Αλ. Βεσυρόπουλο, τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Στ. Καλαφάτη, τη συντονίστρια Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατ. Νοτοπούλου, βουλευτές όλων των κομμάτων, αυτοδιοικητικούς και άλλους κρατικούς παράγοντες που εμπλέκονται σε θέματα λειτουργίας του κλάδου.

Δεσμεύσεις
Η δέσμευση για άμεση συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου τόσο με τον κ. Πλεύρη όσο και με τον κ. Βεσυροπουλο, προκειμένου να δρομολογηθεί η επίλυση κάποιων από τα χρονίζοντα προβλήματα, είναι από τα θετικά αποτελέσματα του συνεδρίου.

Η συμμετοχή του Ν. Μαλαπέτσα στην οργανωτική επιτροπή,  αλλά και η θεματική ομιλία του Α. Ζαγάκου με τίτλο «Γίνε ο πρεσβευτής της περιοχής σου», ανέδειξαν τον ρόλο του συλλόγου της Καλαμάτας σε πρωτεύοντα. Ξεχωριστή και πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η εισήγηση του Καλαματιανού οικονομολόγου, Η. Καλφακάκου, με τίτλο «Μάγοι και προφήτες: Η τεχνολογία και το μέλλον των επιχειρήσεων».