Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: Συνέχεια σήμερα με «Αντιγόνη»

Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: Συνέχεια σήμερα με «Αντιγόνη»

Το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας του 10ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη συνεχίστηκε με την παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το 1ο Γενικό Λύκειο Μεσσήνης.

Το κοινό, που κατέκλυσε το Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, ενθουσιάστηκε από την εξαιρετική παράσταση της θεατρικής ομάδας του 1ου ΓΕΛ Μεσσήνης, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Νίκου Φουσιάνη και Αγγελικής Ρακιντζή, χαρίζοντας στο τέλος το ζεστό του χειροκρότημα.

Παρευρέθησαν, μάλιστα, μαθητές από τo Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Λογγάς, το Δημοτικό Σχολείο Αριστομένους, τα 21ο και 16ο Καλαμάτας, το 3ο Κυπαρισσίας, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης “Αριάδνη”, το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και το Λύκειο Ανδρούσας.

Με το τέλος της παράστασης δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συντελεστές από τον καθηγητή Αρχαιολογίας, Πέτρο Θέμελη και τον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου των Απανταχού Νησιωτών «Ο Πάμισος», Μιχάλη Γαβρά.

Καθημερινά, να σημειωθεί, στον αρχαιολογικό χώρο όπου πραγματοποιείται το φεστιβάλ βρίσκονται ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Μεσσήνης σε θέματα Πολιτισμού, Γιώργος Δαβίλλας και η κοινοτική σύμβουλος Μεσσήνης, Λίνα Καμαρινοπούλου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Νίκος Φουσιάνης

Σκηνικά: Νίκος Φουσιάνης, Ρακιντζή Αγγελική

Κοστούμια: Νίκος Φουσιάνης, Ρακιντζή Αγγελική

Μουσική επιμέλεια: Νίκος Φουσιάνης

Χορογραφία: Νίκος Φουσιάνης, Ρακιντζή Αγγελική

Θεατρική Ομάδα

Αθηνά: Δουρούμη Δήμητρα

Ποσειδώνας: Μοκάνου Αλέξανδρος

Εκάβη: Κοσμά Αικατερίνη – Δήμητρα

Ταλθύβιος: Γιαννόπουλος Δημήτριος

Κασσάνδρα: Δουρούμη Δήμητρα, Κωτσοπούλου Δήμητρα, Πούπουζα Παναγιώτα,

Στασινοπούλου Ιωάννα, Κυριακοπούλου Νικολέτα, Μαθιοπούλου Κωνσταντίνα, Προζυμά Σοφία

Ανδρομάχη: Κωτσοπούλου Δήμητρα

Μενέλαος: Βλαχοδημητρόπουλος Παναγιώτης

Ελένη: Μπότη Ειρήνη Χρυσούλα

Χορός: Μπέντο Ηλιάνα, Κοκκίνη Χριστίνα – Δήμητρα, Κοντόγιωργα Ιωάννα, Πορουμπόιου Αθανασία – Ντενίσα, Δουρούμη Δήμητρα, Κωτσοπούλου Δήμητρα, Πούπουζα Παναγιώτα, Στασινοπούλου Ιωάννα, Κυριακοπούλου Νικολέτα, Μαθιοπούλου Κωνσταντίνα, Προζυμά Σοφία, Μπότη Ειρήνη Χρυσούλα.

«Αντιγόνη»
Σήμερα Παρασκευή, 28 Απριλίου, συνεχίζεται με την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από τη θεατρική ομάδα La Nave Argo από το Αλικάντε της Ισπανίας. Ώρα έναρξης: 9.30 π.μ. στο Εκκλησιαστήριο.