Η επέτειος της γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη εορτάσθηκε στο Ραμοβούνι

Η επέτειος της γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη εορτάσθηκε στο Ραμοβούνι

Η εκδήλωση για την επέτειο της γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στο Ραμοβούνι.  

Αφού τελέστηκε τρισάγιο προ του ανδριάντα του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, έγινε εκφώνηση ομιλίας από το διευθυντή του Γενικού Λυκείου Μελιγαλά, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, κατάθεση στεφανιών και στη συνέχεια απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων Οιχαλίας.

Εκδηλώσεις
Η εκδήλωση -μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου- ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Δωρίου “Δωριείς”, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμάτας “Αγία Τριάδα” και του Συλλόγου Πελοποννησίων Ελευσίνας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς, Πρωτογενούς Δευτερογενούς Τομέα και Αναπτυξιακών Νόμων Στάθης Αναστασόπουλος και Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου, η δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων, συλλόγων κ.ά.

«Οι  Έλληνες, όταν είμαστε ενωμένοι, πετυχαίνουμε θαύματα» σημείωσε στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.

«Ο αρχιστράτηγος του αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας ήταν από ταπεινή οικογένεια, όλη του η ζωή ήταν ένας αγώνας και το παράδειγμα που μας έδωσε είναι πάντα διαχρονικό, ενότητα» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι «οφείλουμε ευγνωμοσύνη στο μεγάλο αυτό ήρωα, το διορατικό, το γενναίο, το συνετό, τον αποτελεσματικό».