Οι εξηγήσεις, η σοβαρότητα και μία απάντηση στον κ. Χειλά

Οι εξηγήσεις, η σοβαρότητα και μία απάντηση στον κ. Χειλά

Με αφορμή σχόλιο της εφημερίδας μας το περασμένο Σαββατοκύριακο με τίτλο “Εξηγήσεις” ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Χειλάς μάς έστειλε την παρακάτω επιστολή:

Οι Εξηγήσεις και η σοβαρότητα

“Αγαπητοί αναγνώστες,

Επιθυμώ να απαντήσω, γραπτώς, στο άρθρο που δημοσιεύθηκε στις στήλες της εφημερίδας Θάρρος την Τρίτη, 18 Απριλίου 2023, με τίτλο: «Εξηγήσεις».

Ως υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας, θεωρώ ότι είναι δικαίωμα όλων των πολιτικών δυνάμεων να λαμβάνουν τεχνική βοήθεια και κατευθύνσεις από ειδικούς σε όλους τους τομείς, ώστε να ωφεληθεί το κοινωνικό σύνολο και οι δημότες της πόλης μας. Θα ήθελα να τονίσω ότι είμαι πάντοτε ειλικρινής και διαφανής στις πολιτικές μου δράσεις, και δεν θα επέλεγα ποτέ την αντίθετη προσέγγιση.

Ως προς την αόριστη διατύπωση του άρθρου του κ. Πετρόγιαννη: «Ρωτήσαμε και μάθαμε», θα ήθελα να επισημάνω ότι ο ίδιος δεν αναφέρει από ποια πηγή προέρχεται η πληροφόρησή του.

Είθισται στη δημοσιογραφία να αναφέρονται οι πηγές πληροφόρησης. Θα αρκεστούμε στο να επισημάνουμε στον κ. Πετρόγιαννη, να έρθει πιο κοντά στη δημοσιογραφία και στη σοβαρότητα. Είμαστε πάντοτε ανοιχτοί στην κριτική, αλλά η δυσφήμιση είναι αδικαιολόγητη και απαράδεκτη.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την ευημερία της πόλης μας με σοβαρότητα. Δεδομένων των ανωτέρω καλούμε τον κ. Πετρόγιαννη να αποκαλύψει στους αναγνώστες του, και σε όλους εμάς, τις πηγές του, διαφορετικά οφείλει «δεοντολογικά» να ανακαλέσει άμεσα”.

Απάντηση συντάκτη:
Ας αρχίσουμε από τις λεπτομέρειες. Άρθρο στις 18 Απριλίου, δηλαδή χθες, δεν υπάρχει στο “Θ”, γιατί απλά δεν κυκλοφόρησε φύλλο, λόγω των αργιών του Πάσχα. Στην ιστοσελίδα μας θα το διάβασε, προφανώς, ο κ. Χειλάς, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία. Η ουσία είναι αλλού.

Στην επιστολή του υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Πρώτον, μαθήματα δημοσιογραφίας και δεοντολογίας, κε Χειλά, δε δεχόμαστε.
Δεύτερον, το “Θ” στα 124 χρόνια λειτουργίας του σέβεται και το ρόλο του και τον αναγνώστη.
Τρίτον, στο σχόλιο που αναφέρεται ο κ. Χειλάς υπάρχουν δύο πρόσωπα. Ας ρωτήσει το δεύτερο για να μάθει.
Τέταρτον, δεν επιτρέπουμε, κε Χειλά, να μας προτρέπετε, “να έρθουμε πιο κοντά στη δημοσιογραφία και στη σοβαρότητα”.

Αυτά και ελπίζω να σταματήσουμε εδώ.

Και μια παρατήρηση  γιατί ακόμα είστε μικρός. Όταν στέλνετε δημόσια μια επιστολή, να είστε πιο προσεκτικός.

Αντώνης Πετρόγιαννης