Η “Νέα Δυναμική”… παρουσιάστηκε στους πολίτες του Δήμου Καλαμάτας

Η “Νέα Δυναμική”… παρουσιάστηκε στους πολίτες του Δήμου Καλαμάτας

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα Δυναμική”, Παναγιώτης Χειλάς, πραγματοποίησε προχθές  εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματός του στο Πνευματικό Κέντρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα που παρουσίασε έχει συνολικό ύψος 1,03 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 257,5 εκατομμύρια ευρώ αφορούν στον αστικό ιστό, τα 78,2 εκατομμύρια ευρώ το πρόγραμμα των κοινοτήτων και τα 690,5 εκατομμύρια ευρώ το ενεργειακό πρόγραμμα.

Όπως τόνισε, “εργαζόμαστε μεθοδικά και αποτελεσματικά για την ολοκληρωμένη καταγραφή και κοστολόγηση των αναγκών του Δήμου Καλαμάτας στο σύνολό του. Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης που αναλογούν στη χώρα μας, είναι συνολικού ύψους 30,16 δισ. ευρώ. Οι πόροι αυτοί είναι κατά 83% μη απορροφημένοι (λογιστική απορρόφηση 17%, πραγματική απορρόφηση 4%). Η Καλαμάτα είναι ανάμεσα στις 20 μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Διεκδικούμε έργα συνολικού ύψους 1,03 δισ. ευρώ, λιγότερο από το 1/20 των 30,16 δισ. ευρώ”.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματός του ο κ. Χειλάς τόνισε ότι η πολιτική και το πρόγραμμά του αποσκοπούν στην υλοποίηση επενδύσεων που θα δημιουργήσουν πλούτο και θα αυξήσουν το εισόδημα των επαγγελματιών και κατοίκων του Δήμου.

Η εκδήλωση του υποψήφιου δημάρχου Παναγιώτη Χειλά και του συνδυασμού του ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων στην εξέδρα του Πνευματικού Κέντρου μαζί με τον ίδιο.

Ο συνδυασμός σημειώνει για τους υποψηφίους του: “Ο Δήμος Καλαμάτας χρειάζεται ανανέωση σε επίπεδο προσώπων στο χώρο της αυτοδιοίκησης τόσο σε επίπεδο θεσμικής εκπροσώπησης όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού. Η δόμηση του ψηφοδελτίου μας εστιάζει στους νέους αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι και οι οποίες έχουν να επιδείξουν επαγγελματική εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα τους, καθώς και σε επιλεγμένους έμπειρους αυτοδιοικητικούς, με χρόνια παρουσία στην αυτοδιοίκηση, με προφίλ κοινής αποδοχής από τους συμπολίτες μας. Ως συνδυασμός πιστεύουμε στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισονομίας, της αξιοκρατίας και της ανταγωνιστικότητας. Δεν πιστεύουμε στον αποκλεισμό. Τιμάμε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις”.