Στ. Αναστασόπουλος: «Στόχος η εξασφάλιση επιπλέον 2 εκατ. ευρώ για τη δακοκτονία»

Στ. Αναστασόπουλος: «Στόχος η εξασφάλιση επιπλέον 2 εκατ. ευρώ για τη δακοκτονία»

Σε ζητήματα που αφορούν στη δακοκτονία αναφέρθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο θεματικός  αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και Θεμάτων Αναπτυξιακού Νόμου, Στάθης Αναστασόπουλος.

Όπως επισήμανε, είναι γνωστή η προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου το τελευταίο διάστημα για εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης 2 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό την αποτελεσματική υλοποίηση του φετινού προγράμματος δακοκτονίας.

Για το λόγο αυτό η επιστημονική επιτροπή γεωπόνων της Περιφέρειας τεκμηρίωσε την απαίτηση χρήσης συγκεκριμένου τύπου δραστικής ουσίας, με βάση επιστημονικά δεδομένα ανθεκτικότητας, ενώ τεκμηρίωσε και την αναγκαιότητα χρήσης κατάλληλου τεχνολογικού εξοπλισμού παρακολούθησης της πορείας του προγράμματος δακοκτονίας.

Για το σκοπό αυτό την Τρίτη ο περιφερειάρχης επισκέφτηκε για δεύτερη φορά τον υπουργό κ. Πέτσα, ο οποίος και χειρίζεται τα σχετικά κονδύλια του προγράμματος.

Αντίστοιχες συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί και από το θεματικό  αντιπεριφερειάρχη με τον υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Γεωργαντά και τον κ. Πέτσα.

Επίσης, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει ληφθεί η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου και αναμένεται η χρηματοδότηση από τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, με στόχο το συντομότερο δυνατόν να υλοποιηθούν οι διαδικασίες προμήθειας των δραστικών ουσιών, προκειμένου η φετινή δακοκτονία να είναι απολύτως πετυχημένη.

«Θεωρούμε ότι δικαιούται η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι ελαιοπαραγωγοί της την επιπλέον χρηματοδότηση, μια περιοχή που παράγει τη μισή ποσότητα της ελληνικής παραγωγής και που κατά την προηγούμενη ελαιοκομική χρονιά είχε σοβαρότατες ζημιές από ασθένειες, όπως το γλοιοσπόριο», τόνισε ο κ. Αναστασόπουλος.