Στους δημοφιλείς προορισμούς για το Πάσχα η Μεσσηνία

Στους δημοφιλείς προορισμούς  για το Πάσχα η Μεσσηνία

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδιών και Τουρισμού

Επαναφορά της ζήτησης των Ελλήνων για ταξίδια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, η οποία ανά περίπτωση είναι τριπλάσια έναντι του 2022, καταγράφεται για την εφετινή ταξιδιωτική περίοδο του Πάσχα στα ελληνικά τουριστικά γραφεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του FedHATTA.

Ένας από τους προορισμούς που έχουν μεγάλη ζήτηση για τις ημέρες του Πάσχα είναι η Μεσσηνία, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού.

Στα πρώτα η Μεσσηνία

Όπως αναφέρει η FedHATTA, η πλήρης ελευθερία ταξιδιών μετά τα χρόνια της πανδημίας εμπνέει τους Έλληνες να ταξιδέψουν και πάλι εντός και εκτός συνόρων, παρά την κρίση του κόστους ζωής και τον αντίκτυπο που είχε στις μετακινήσεις το δυστύχημα των Τεμπών, ο οποίος φαίνεται να εξασθενεί. Η κίνηση του Πάσχα χαρακτηρίζεται από τα περισσότερα τουριστικά γραφεία ως ικανοποιητική, και αναμένουν ότι θα κορυφωθεί όσο πλησιάζουμε τη Μ. Εβδομάδα.

Πρωταγωνίστρια και φέτος θα είναι η Κέρκυρα, η οποία είναι γνωστή για τα παραδοσιακά έθιμα του Πάσχα.

Σε επίπεδο εσωτερικού, τη μεγαλύτερη ζήτηση σημειώνουν το Ναύπλιο, η Καστοριά, η Πιερία, η Μεσσηνία, το Ξυλόκαστρο, τα Μετέωρα, το Πόρτο Χέλι, τα Ζαγοροχώρια αλλά και νησιωτικοί προορισμοί όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Πάτμος, η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Χίος, η Μυτιλήνη, η Σύρος, η Σκύρος, τα Κύθηρα.

Οι περισσότεροι επιλέγουν εξωτερικό

Όσον αφορά στους προορισμούς του εξωτερικού, οι Έλληνες προκρίνουν ευρωπαϊκούς, όπως η Ιταλία, η Ιβηρική Χερσόνησος, η Ν. Γαλλία, το Παρίσι, η Βουδαπέστη, το Στρασβούργο, η Κύπρος, η Βιέννη, το Μπριζ, αλλά και την Αμερική.

Επιπλέον, τα Ιεροσόλυμα, η Κωνσταντινούπολη και η Αίγυπτος, λόγω των Πατριαρχείων τους, αποτελούν άλλη μια χρονιά πόλο έλξης για τους Έλληνες, στο πλαίσιο του θρησκευτικού ιδεώδους.

Σε γενικές γραμμές, μέχρι στιγμής οι περισσότερες κρατήσεις αφορούν ταξίδια στο εξωτερικό, με αναλογία 7 (εξωτερικό) προς 3 (Ελλάδα).

Η Ομοσπονδία FedHATTA, τέλος, καλεί τους Έλληνες ταξιδιώτες να αξιοποιήσουν περαιτέρω την προστασία και τη διευκόλυνση που προσφέρουν τα ελληνικά τουριστικά γραφεία στα ταξίδια τους κατά την πασχαλινή περίοδο, καθώς υπάρχει πλήθος προσφορών και μεγάλη γκάμα ταξιδιωτικών προϊόντων, για κάθε γούστο και κάθε βαλάντιο.