Το Κέντρο Αιμοκάθαρσης «Nephroxenia» Καλαμάτας ξεκινά τη λειτουργία του

Το Κέντρο Αιμοκάθαρσης «Nephroxenia» Καλαμάτας ξεκινά τη λειτουργία του

Τις πύλες του ανοίγει από την Τετάρτη 5 Απριλίου, οπότε και θα υποδεχτεί τους πρώτους ασθενείς, το νέο σύγχρονο Κέντρο Αιμοκάθαρσης του Ομίλου «Nephroxenia» στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας, σε νεόδμητο κτήριο, απέναντι από το Βιοτεχνικό Πάρκο και με θέσεις στάθμευσης σε δικό του χώρο.

Η μονάδα είναι ικανή να εξυπηρετήσει με μηχανήματα τελευταίας γενιάς τουλάχιστον 120 μόνιμους ασθενείς, λειτουργώντας σε τρεις ημερήσιες βάρδιες, όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Παντελής Κατσιφαράκης, διαθέτοντας σύστημα αντίστροφης όσμωσης και προσφέροντας υπερκάθαρο νερό για τη διαδικασία της αιμοκάθαρσης.

Τρεις έμπειροι νεφρολόγοι
Ο Όμιλος Nephroxenia έχει δημιουργήσει Κέντρα Αιμοκάθαρσης νέας γενιάς σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα να μεγιστοποιήσουν την άνεση και την ικανοποίηση των ασθενών, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και υγεία τους.

Ήδη το Κέντρο της Καλαμάτας έλαβε τη βεβαίωση λειτουργίας και από την Τετάρτη ξεκινά κανονικά να δέχεται ασθενείς.

Ο κ. Κατσιφαράκης τόνισε ότι η Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης Nephroxenia Καλαμάτας στελεχώνεται από τρεις πολύ έμπειρους νεφρολόγους της περιοχής: τον κ. Αναστάσιο (Τάσο) Πουλόπουλο, την κα Παναγιώτα (Γιώτα) Κούρτη και την κα Μιμή Γεωργακοπούλου, νεφρολόγο για πολλά χρόνια στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Το ιατρικό προσωπικό θα πλαισιώνεται από 10 εξειδικευμένες νοσηλεύτριες με μεγάλη εμπειρία στο τεχνητό νεφρό, υπό τις οδηγίες της για πολλά χρόνια προϊσταμένης της μονάδας τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Μαρίας Ράλλη.

Συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ
Ο κ. Κατσιφαράκης υπογράμμισε ότι η μονάδα συνεργάζεται με αγγειοχειρουργούς, τόσο στην Καλαμάτα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας όσο και στην Αθήνα για κάθε πιθανή ανάγκη των ασθενών. Τοπικά συνεργάζεται με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και ειδικά για την καρδιολογική παρακολούθηση των ασθενών, η συνεργασία είναι σε μόνιμη βάση.

Επίσης, η μονάδα είναι συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ και οι ασφαλισμένοι μπορούν να κάνουν τις αιμοκαθάρσεις δωρεάν, χωρίς δική τους επιβάρυνση, ενώ και οι ανασφάλιστοι που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν σε δημόσιες δομές, θα μπορούν να εξυπηρετηθούν εκεί.

Τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης με τα οποία έχει εξοπλισθεί η μονάδα είναι 6ης γενιάς, τελευταίας τεχνολογίας, και όπως διευκρίνισε ο κ. Κατσιφαράκης, είναι η πρώτη φορά που θα λειτουργήσουν τέτοια στη Μεσσηνία και τους γύρω νομούς.

Τέλος, έχει εγκατασταθεί σύστημα αντίστροφης όσμωσης, που είναι ό,τι πιο εξειδικευμένο, πρωτοποριακό και εξελιγμένο για παροχή κρυστάλλινου νερού στη διαδικασία της αιμοκάθαρσης.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας με το Κέντρο είναι 2721 101300-9 και η ιστοσελίδα www.nephroxenia.com, email: kalamata@nephroxenia.com.

Της Βίκυς Βετουλάκη