Διαμαρτυρία 500 πολιτών προς το Δήμο Καλαμάτας για παραχώρηση αιγιαλού

Διαμαρτυρία 500 πολιτών προς το Δήμο Καλαμάτας για παραχώρηση αιγιαλού

Την αντίθεσή τους στην παραχώρηση αιγιαλού στις εκβολές του χειμάρρου Κερεζένια εκφράζουν με υπογραφές τους 500 πολίτες, όπως σημειώνεται στο email που απέστειλαν στην εφημερίδα. Παράλληλα, αναφέρεται πως η διαμαρτυρία έχει κατατεθεί στο Δήμο Καλαμάτας με αριθμό πρωτοκόλλου 501170.

Αναλυτικά αναγράφεται στη διαμαρτυρία: «Πείτε όχι στην παραχώρηση αιγιαλού στις εκβολές του χειμάρρου Κερεζένια στην ανατολική παραλία Καλαμάτας.

Καλούμε όλους τους πολίτες να υπογράψουν το ψήφισμα αυτό εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην παραχώρηση αιγιαλού στις εκβολές του χειμάρρου Κερεζένια. Θέλουμε να παραμείνει ελεύθερος χώρος για τους λουόμενους.

Παρατηρείται τον τελευταίο καιρό πως το τμήμα αυτό καταλαμβάνεται από ένα θαλάσσιο πάρκο, με αποτέλεσμα να καταργείται η ιδιότητα του κοινόχρηστου πράγματος, καλύπτει τον εξωτερικό χώρο και, δυστυχώς, δεν υπάρχει ελεύθερο μέρος για τους λουόμενους που θέλουν να βρίσκονται στην παραλία χωρίς να αναγκαστούν να κάτσουν σε κάποιο κατάστημα.

Ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι είναι πως καταλαμβάνει ένα μεγάλος μέρος και μέσα στη θάλασσα 40Χ40, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται ο κόσμος να κολυμπάει μόνο μπροστά από τις επιχειρήσεις με ξαπλώστρες και καφέ, ενώ η έκταση της θάλασσας, όταν δεν καταλαμβάνεται, είναι αρκετά μεγάλη ώστε να επιτρέπει σε πολύ κόσμο να μπορεί να κολυμπήσει ελεύθερα.

Το συγκεκριμένο σημείο ήταν πολυσύχναστο από οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένους και οποιοδήποτε άλλον, διότι η πρόσβαση είναι εύκολη και δε χρειάζεται να διασχίσουν οι λουόμενοι τον παραλιακό δρόμο. Αυτό είναι σημαντικό πλεονέκτημα και για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ΑμεΑ.

Ναι σε έναν ελεύθερο χώρο για όλους τους λουόμενους. Όχι στην παραχώρηση και την κατάληψη χώρου αιγιαλού στις εκβολές του χειμάρρου Κερεζένια στην Παραλία Καλαμάτας».