Υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Dentist Pass μέσω vouchers.gov.gr

Υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα  Dentist Pass μέσω vouchers.gov.gr

Τέθηκε χθες σε εφαρμογή το πρόγραμμα Dentist Pass, μέσω του vouchers.gov.gr. Πρόκειται για το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής, το οποίο αφορά σε πάνω από 660.000 παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, χωρίς εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια, που υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία παρέχεται η δυνατότητα για μια σειρά από συγκεκριμένες πράξεις, που επιδιώκουν, αφενός, να εδραιώσουν τη φιλοσοφία της πρόληψης στα παιδιά και στις οικογένειές τους και, αφετέρου, να εντοπίσουν πιθανά προβλήματα και θα δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον.

Οι προληπτικές πράξεις που αφορούν ενδεικτικά σε: Έλεγχο στοματικής υγιεινής.  Καθαρισμό – απομάκρυνση πλακών. Φθορίωση. Οδηγίες Στοματικής Υγιεινής

Οι γονείς ή κηδεμόνες των δυνητικών δικαιούχων της ενίσχυσης υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος. Κάθε οικογένεια μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση, στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα παιδιά – μέλη της οικογένειας.

Αιτήσεις

Η έναρξη των αιτήσεων των φυσικών προσώπων στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνεται τμηματικά, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους ως εξής:

-Για ΑΦΜ που λήγουν σε 3, την Πέμπτη 25 Μαΐου -Για ΑΦΜ που λήγουν σε 4, την Παρασκευή 26 Μαΐου

-Για ΑΦΜ που λήγουν σε 5, τη Δευτέρα 29 Μαΐου -Για ΑΦΜ που λήγουν σε 6, την Τρίτη 30 Μαΐου

-Για ΑΦΜ που λήγουν σε 7, την Τετάρτη 31 Μαΐου -Για ΑΦΜ που λήγουν σε 8, την Πέμπτη 1 Ιουνίου -Για ΑΦΜ που λήγουν σε 9, την Παρασκευή 2 Ιουνίου

-Για ΑΦΜ που λήγουν σε 0, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου.

Μα σημειωθεί ότι η πλατφόρμα δε θα κλείνει για τα ΑΦΜ που έχουν προηγηθεί. Για παράδειγμα, σήμερα θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3, την Παρασκευή 26 Μαΐου τα ΑΦΜ που λήγουν 1,2,3,4 κ.ο.κ.

Η δε υποβολή αιτήσεων μέσω ΚΕΠ μπορεί να γίνεται από την Τρίτη 6 Ιουνίου για όλα τα ΑΦΜ. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ως λήξη υποβολής αιτήσεων ορίζεται η Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.

Κάθε δικαιούχος του προγράμματος λαμβάνει μία ψηφιακή χρεωστική κάρτα (pass) ύψους 40 ευρώ ανά ωφελούμενο παιδί.