Εκλογές: Αποφασισμένοι για συμμετοχή, αλλά όχι απόλυτα αισιόδοξοι οι πολίτες της Καλαμάτας

Εκλογές: Αποφασισμένοι για συμμετοχή, αλλά όχι απόλυτα αισιόδοξοι οι πολίτες της Καλαμάτας

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αυριανή ημέρα, οπότε πρόκειται να στηθούν σε όλη τη χώρα οι κάλπες της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης.

Γύρω από τα ζητήματα της εκλογικής διαδικασίας το «Θ» μίλησε με ανθρώπους που βρέθηκαν χθες το πρωί στο κέντρο της Καλαμάτας, οι οποίοι μας μεταφέρουν τη δική τους οπτική για την αυριανή ημέρα:

Δημήτρης

Έτοιμος να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα δηλώνει ο κ. Δημήτρης, ο οποίος κάνοντας λόγο για το ενδεχόμενο τροποποίησης της υπάρχουσας κατάστασης στη χώρα, σημειώνει: «Καλό θα είναι να αλλάξει, και να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, γιατί αυτό προέχει αυτή τη στιγμή για τη χώρα».

Από την άλλη πλευρά, μιλώντας για τις προσδοκίες του από τη νέα κυβέρνηση, εξηγεί: «Αυτή που θα προκύψει, να διορθώσει αυτά που πρέπει. Μόνο αυτό».

Νίκος Μαυρίκης

Εξίσου πρόθυμος να συμμετάσχει στις αυριανές εκλογές δηλώνει ο κ. Νίκος Μαυρίκης, ενώ εξηγεί ότι μετά την αυριανή διαδικασία «οι υπάρχουσες συνθήκες θα αλλάξουν, σίγουρα».

Όσον αφορά στο κομμάτι των προσδοκιών του από μια νέα κυβέρνηση στη χώρα, λέει ότι αυτές στρέφονται κυρίως γύρω από την αύξηση των μισθών, την καλύτερη υγεία και την καλύτερη παιδεία. Όπως υπογραμμίζει, «το κυριότερο όλων, όμως, είναι το να αποκτήσουμε λίγο πιο άνετη ζωή όλοι μας στο εξής».

Τέλος, ο κ. Μαυρίκης αναφέρει ότι στο ίδιο πλαίσιο θα κινηθούν και άλλα μέλη της οικογένειάς του, συμμετέχοντας στις εκλογές, αφού ως ετεροδημότες θα ταξιδέψουν με προορισμό την Καλαμάτα για να ψηφίσουν.

Παναγιώτης

Αποφασισμένος να συμμετάσχει στην αυριανή εκλογική διαδικασία είναι και ο κ. Παναγιώτης, ο οποίος εντούτοις δε δηλώνει αισιόδοξος για μια πιο θετική πορεία της χώρας κατά το επόμενο διάστημα. «Δε θεωρώ ότι κάτι θα πάει καλύτερα. Κι αυτό, γιατί πιστεύω ότι η παντοδυναμία ενός οποιουδήποτε κόμματος δεν είναι η καλύτερη περίπτωση που μπορεί να συμβεί σε μια χώρα» εξηγεί.

Μιλώντας για τις προσδοκίες που τρέφει από μια νέα κυβέρνηση, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι προσδοκίες μου είναι η ελπίδα, πάντοτε για το καλύτερο. Ειδικότερα, οι προσδοκίες μου στρέφονται περισσότερο στην παιδεία και στην υγεία».

Σχολιάζοντας το ευρύτερο κλίμα που παρατηρείται αυτό το διάστημα στη χώρα, και εν όψει των εκλογών, ο κ. Παναγιώτης σημειώνει: «Ο κόσμος είναι πολύ πιο χαλαρός από ό,τι στις πρώτες εκλογές».

Σπύρος Γιαννίκος

Θετικός για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και με μεγάλη ευχαρίστηση, δηλώνει ο κ. Γιαννίκος, ο οποίος δε συγκαταλέγεται στους αισιόδοξους για μια πιθανή βελτίωση της κατάστασης.

Εξηγώντας τη θέση του, αναφέρει: «Θεωρώ ότι με τα αστικά κόμματα που ψηφίζουμε δεν έχουμε καμία ελπίδα».

Παράλληλα, σημειώνει ότι οι προσδοκίες του από τη νέα κυβέρνηση στρέφονται γύρω από την καλύτερη παιδεία και υγεία.

Κλείνοντας, όσον αφορά στο κοντινό του περιβάλλον και εάν αυτό προτίθεται να συμμετάσχει στις εκλογές, δηλώνει ότι θα συμμετάσχουν όλοι, από τους τόπους που διαμένουν, με τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Γιάννης Κόσσυβας

Θετικός στο να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα αύριο δηλώνει και ο κ. Γιάννης Κόσσυβας.

Αναφορικά με το εάν αισιοδοξεί ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο για τη χώρα με το πέρας των εκλογών, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Τουλάχιστον έτσι αισιοδοξούμε όλοι, και ιδίως τώρα που είδαμε ένα κλίμα πίεσης μεταξύ των κομμάτων, πιστεύω ότι αυτά που δεσμεύονται τελικά, τα περισσότερα θα τα κάνουν».

Μιλώντας για τις προσδοκίες που διατηρεί ο ίδιος από μια νέα κυβέρνηση, προσθέτει: «Σε γενικές γραμμές όλοι υπόσχονται πολλά πράγματα. Ελπίζουμε να υλοποιήσουν ένα μέρος από αυτά, ώστε να τα πάμε καλύτερα στη συνέχεια. Να βελτιωθεί η οικονομία και το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων».

Κλείνοντας, ο κ. Κόσσυβας σημειώνει ότι μεγάλο μέρος του οικείου του περιβάλλοντος, που είναι ετεροδημότες, θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με κάθοδό τους στην Καλαμάτα.

«Ελπίζω να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή για να αλλάξουν τα πράγματα γενικότερα», καταλήγει.

Της Χριστίνας Μανδρώνη