Επίσπευση των έργων ανάπλασης σε Ναυαρίνου και 23ης Μαρτίου ζητούν οι καταστηματάρχες εστίασης

Επίσπευση των έργων ανάπλασης σε Ναυαρίνου και 23ης Μαρτίου ζητούν οι καταστηματάρχες εστίασης

Τις θέσεις τους για τα δύο μεγάλα έργα ανάπλασης που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Καλαμάτα, αυτό στην οδό Ναυαρίνου και εκείνο στην πλατεία 23ης Μαρτίου, γνωστοποιούν σε ανακοίνωσή τους οι καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής της πόλης μέσω του συλλόγου τους.

Όπως σημειώνεται, εκπρόσωποι του συλλόγου παρευρέθησαν στην αυτοψία που έγινε στο έργο της Ναυαρίνου, εκπροσωπώντας τα καταστήματα της παραλιακής ζώνης, και ζητούν να επισπευσθούν οι εργασίες ολοκλήρωσης.

Ανάπλαση Ναυαρίνου
Μάλιστα, για το ζήτημα που προέκυψε με τα μάρμαρα στο έργο της παραλιακής αναφέρουν: «Η θέση του συλλόγου και των καταστημάτων ήταν ξεκάθαρη, καμία πρόσθετη καθυστέρηση στο έργο. Ο τουρισμός θέλει γρήγορες και άμεσες αποφάσεις. Η σεζόν είναι μικρή και όσο καθυστερούμε την κάνουμε μικρότερη. Ζητήσαμε από το δήμαρχο, εφόσον πραγματοποιήθηκε ο δειγματοληπτικός έλεγχος και δε διαπιστώθηκαν άλλες παρατυπίες, να δώσει εντολή να συνεχιστεί το έργο και να παραδοθεί όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Οι όποιες ευθύνες υπάρχουν να μη γίνουν αιτία και αφορμή να καθυστερήσει και άλλο το έργο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, μετά την αυτοψία πραγματοποιήθηκε ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο με θέμα τις αναπλάσεις σε όλη την πόλη. Για την ανάπλαση της Ναυαρίνου αποφασίσθηκε: «Να ζητηθεί να επισπευσθούν οι εργασίες ολοκλήρωσης. Να ανακοινωθεί άμεσα η νέα κανονιστική που θα οριοθετεί την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στο βόρειο τμήμα του δρόμου. Επίσης, τονίστηκε από τους επιχειρηματίες ότι όλο αυτό το διάστημα που ταλαιπωρούνται, κάποιοι έκαναν μικροπολιτική στις πλάτες τους. Αναφέρθηκαν πολλές φορές στο ότι κατηγορούνται για κατάληψη του πεζοδρομίου, όταν υπήρχε απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλη την έκταση του δρόμου, που λειτουργούσε ως πεζόδρομος. Τονίστηκε ότι τα καταστήματά τους ενδιαφέρονται πρώτα απ’ όλους για την εύκολη πρόσβαση των πελατών τους. Οτιδήποτε άλλο ήταν εκ του πονηρού».

Ανάπλαση 23ης Μαρτίου
Για το έργο ανάπλασης στην πλατεία 23ης Μαρτίου, οι επαγγελματίες ξεκαθαρίζουν ότι δεν είναι κατά, αλλά διεκδικούν την άμεση ολοκλήρωση χωρίς καθυστερήσεις.

Αναφέρουν στην απόφαση που έλαβαν: «Ζητούν να υπάρξουν διπλοβάρδιες ώστε το έργο να ολοκληρωθεί γρηγορότερα, καθώς το Ιστορικό Κέντρο είναι σημείο αναφοράς κάθε επισκέπτη της πόλης μας. Κάποιοι διατύπωσαν προβληματισμούς και έθεσαν υπόψη την επικινδυνότητα που επικρατεί τώρα με τη διπλή κυκλοφορία στο μονό ρεύμα. Το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε δεν τους ικανοποιεί και θεωρείται αρνητικό για τα καταστήματά τους που για τους επόμενους 18 μήνες θα υλοποιούνται έργα στην περιοχή».