Γαστρονομικό – Μουσικό Φεστιβάλ στην Καλαμάτα με συναυλίες από Β. Παπακωνσταντίνου έως Γ. Τσαμπά

Γαστρονομικό – Μουσικό Φεστιβάλ στην Καλαμάτα με συναυλίες από Β. Παπακωνσταντίνου έως Γ. Τσαμπά

Από τις 11 έως τις 13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Καλαμάτα το 1ο Μεσσηνιακό Γαστρονομικό – Μουσικό Φεστιβάλ, το οποίο, σύμφωνα με τους διοργανωτές του, στόχο έχει τη διαφήμιση και ανάδειξη των μεσσηνιακών προϊόντων.

Ειδικότερα, στο χώρο που θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ θα υπάρχουν κιόσκια με τουριστικά γραφεία, τοπικά προϊόντα και εδέσματα. Επίσης, θα δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν τοπικά μαγαζιά εστίασης, καθώς και μικροπαραγωγοί, που θα αναδείξουν τα προϊόντα τους, όπως παστό, λάδι, κρασί, ούζο, μέλι, δίπλες, λαλάγγια, κομπόστες, παστέλι, χυλοπίτες, λουκάνικα κ.λπ.

Παράλληλα, θα συμμετάσχουν διάφοροι σύλλογοι και ομάδες της Μεσσηνίας, όπως χορευτικοί, φωτογραφικές ομάδες, ο Ορειβατικός, ο Φιλοζωικός και άλλοι, που θα παρουσιάζουν τις δράσεις τους.

Να σημειωθεί ότι θα διεξαχθούν και ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα ήθη και έθιμα, καθώς και την τοπική μουσική και τους χορούς της Μεσσηνίας, ενώ θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις για τους μικρούς επισκέπτες του φεστιβάλ.

Κάθε βράδυ, μάλιστα, θα πραγματοποιείται μια συναυλία, όπου θα συμμετέχουν αγαπημένοι καλλιτέχνες όλων των μουσικών ειδών.

Ειδικότερα, στις 11 Αυγούστου θα τραγουδήσει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τους Otros Mundos , ενώ τη δεύτερη μέρα, 12 Αυγούστου, θα δοθεί συναυλία με τους Μπίγαλη, Πωλίνα, Μαντώ, Βόσσου και τους Alcatrash. Το δε φεστιβάλ θα κλείσει με συναυλία της Γωγώς Τσαμπά με τον Άρη Μουγκοπέτρο.
Π.Μπ.