Αναχώρησαν από την Καλαμάτα μετανάστες του ναυαγίου

Αναχώρησαν από την Καλαμάτα μετανάστες του ναυαγίου

Από σήμερα νωρίς το πρωί ξεκίνησε με λεωφορεία η μεταφορά των διασωθέντων στην οργανωμένη δομή στη Μαλακάσα. Αν και όλα ήταν έτοιμα για να αρχίσει από χθες η μεταφορά τους, σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας ζήτησε περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες.

Στη Μαλακάσα έχουν γίνει ήδη από προχθές οι προετοιμασίες για την υποδοχή τους, καθώς είχε επιλεγεί η εν λόγω δομή ευθύς εξαρχής. Τη μεταφορά συντόνισαν από χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ζαφειρόπουλος.

Συνολικά οι διασωθέντες είναι 104, ενώ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας εξακολουθούν να νοσηλεύονται 28 άτομα. Από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στο λιμάνι, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν 38 άτομα, εμπύρετα και ταλαιπωρημένα, χωρίς όμως να διατρέχουν κάποιον κίνδυνο.

Οι διασωθέντες είναι 43 Αιγύπτιοι (πέντε ανήλικα ανάμεσα τους), 12 Πακιστανοί, 47 Σύροι (τρία ανήλικα ανάμεσα τους) και δύο Παλαιστίνιοι.

Σε ό,τι αφορά τους νεκρούς, το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, σύμφωνα με νεότερη καταμέτρηση που έγινε με το πέρας της μεταφοράς των σορών στην Καλαμάτα, ο αριθμός τους είναι 78 και όχι 79, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα.

Το βράδυ οι σοροί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας και φορτώθηκαν σε φορτηγό ψυγείο, το οποίο νωρίς το πρωί ξεκίνησε το ταξίδι του για το κοιμητήριο του Σχιστού. Εκεί θα γίνει λήψη δείγματος DNA, όπως και λήψη φωτογραφίας προσώπου, ενώ δείγμα DNA έχει ληφθεί και από τους διασωθέντες. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, το υλικό θα σταλεί στις Πρεσβείες για να υπάρξει πιθανή αναγνώριση από συγγενείς. Εάν σε δέκα ημέρες δεν έχει υπάρξει αναγνώριση, θα γίνει ταφή των υπολοίπων εκεί.