Τώρα ΣΥΡΙΖΑ!

Τώρα ΣΥΡΙΖΑ!

Σε λίγα εικοσιτετράωρα οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες. Παρά το φαινομενικό κλίμα «υποτονικότητας» είναι προφανής η κρισιμότητα αυτών των εκλογών. Κρίνεται η πορεία της χώρας και της ζωής του καθενός και της καθεμιάς. Οι κάλπες της Κυριακής είναι άδειες και η ψήφος των πολιτών θα καθορίσει το μέλλον με την ανατροπή ή όχι του απρόβλεπτου και αρνητικού αποτελέσματος της 21ης Μαΐου. Συγκρούονται δύο μόνο σχέδια εξουσίας, που εκπροσωπούν δύο διαφορετικούς κόσμους. Τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Νέας Δημοκρατίας.

•Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, παρά το δυσμενές αποτέλεσμα της 21ης/5, παραμένει κόμμα εξουσίας. Διόρθωσε λάθη και αστοχίες που του κόστισαν. Επιμένει στη θετική ανάδειξη του προγράμματός του για μια δίκαιη κοινωνία με ευημερία για όλους. Που προβλέπει την ενίσχυση των εισοδημάτων, τη μείωση των τιμών, την προστασία της πρώτης κατοικίας και των δημόσιων αγαθών, τη στήριξη της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχείρησης. Υπό τη σκιά του τραγικού ναυαγίου της Πύλου με τους εκατοντάδες νεκρούς και αγνοούμενους, προτάσσει την ανθρωπιά απέναντι στη βαρβαρότητα. Η άμεση παρουσία και παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στην πόλη μας έδειξε την αυτονόητη αλληλεγγύη και ανθρωπιά προς τους θαλασσοπνιγμένους συνανθρώπους μας. Αξίωσε τη διαλεύκανση των αιτιών του πολύνεκρου ναυαγίου. Έθεσε πάλι προ των ευθυνών της την Ευρώπη, που στρουθοκαμηλίζει, αντί να αντιμετωπίζει ένα πολύ οξύ και σύνθετο πρόβλημα της εποχής μας. Αλλά και την αδιέξοδη πολιτική της Ν.Δ., που αντί να διεκδικεί την αλλαγή της συνθήκης του Δουβλίνου, έχει καταστήσει τη χώρα «αποθήκη ψυχών» και «δεσμοφύλακα» μιας «Ευρώπης – φρούριο».

•Η εκλογική νίκη της Ν.Δ. στις 21/5 έφερε στην επιφάνεια την αλαζονεία, την εκδικητικότητα και την κρυφή ατζέντα της. Τις δύσκολες και σκοτεινές μέρες που επιφυλάσσουν για την κοινωνία και για το κράτος δικαίου. Οι δηλώσεις Πνευματικού για διαλογή ασθενών, ιδίως καρκινοπαθών, και τα τραγικά συμβάντα με το ΕΚΑΒ, μαρτυρούν το σχέδιό της για την Υγεία. Ο αποκλεισμός χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών από γιατρούς και φάρμακα λόγω οφειλών αποκαλύπτει την υποκρισία της για τη δήθεν στήριξη της μεσαίας τάξης. Τα επικίνδυνα και άθλια παιχνίδια της στη Ροδόπη με τη μειονότητα και οι αλλοπρόσαλλες κατηγορίες σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ περί «εθνικής εξαίρεσης», παρότι έγιναν μπούμερανγκ εναντίον της με την αποπομπή του δικού της μειονοτικού υποψηφίου, μας γυρίζουν στην πατριδοκαπηλία του 1950, αλλά κάνουν και τον Ερντογάν να τρίβει τα χέρια του.

Οι ρατσιστικές εξάρσεις απανθρωπιάς των κάθε λογής Κρικέτων στις γραμμές της για το μεταναστευτικό αλλά και η αδιέξοδη πολιτική της σ’ αυτό υποδηλώνουν την αξιακή διαφορά μας στο ερώτημα «ανθρωπιά ή βαρβαρότητα;».

•Εδώ και δέκα χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστούν στην πολιτική ζωή της χώρας ως κόμμα εξουσίας, επειδή οι πολίτες και η κοινωνία το καθόρισαν με την ψήφο τους. Έγινε το «ώριμο τέκνο της ανάγκης και της οργής». Ενοχλητικός για την ολιγαρχία και το σύστημα. Για τους «ιδιοκτήτες» της χώρας που τη χρεοκόπησαν και λεηλάτησαν την κοινωνία και το δημόσιο χρήμα. Εκείνων που, αφού απέτυχαν να υλοποιήσουν την «αριστερή παρένθεση» το 2015 παρά τις εκκλήσεις «βάστα, Σόιμπλε», σχεδιάζουν από καιρό τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Την «εξολόθρευση» του πιο ενοχλητικού για το σύστημα αντιπάλου και του ηγέτη του. Ο μονομάχος Τσίπρας στην πολιτική αρένα με όλα τα λιοντάρια απέναντί του. Και οι ευαίσθητοι πολίτες, η κοινωνία, τι θα κάνουν;

•Απευθύνομαι στους αριστερούς και δημοκρατικούς πολίτες της Μεσσηνίας και τους προτρέπω, ανεξάρτητα από επιμέρους επιφυλάξεις ή διαφωνίες τους, να μη λησμονήσουμε:

-Ποίοι και πώς χρεοκόπησαν τη χώρα και την κοινωνία.

-Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την έβγαλε από τη χρεοκοπία, ρύθμισε το χρέος και κράτησε την κοινωνία όρθια. Ότι, παρά τα λάθη και την απειρία του, ήταν η κυβέρνηση με τα καθαρά χέρια, που σε αντίθεση με τους αντιπάλους της δεν άγγιξε ούτε ένα ευρώ από το δημόσιο ταμείο.

-Ποίοι ευθύνονται για την ακρίβεια, τους νεκρούς συνανθρώπους μας εκτός ΜΕΘ στην πανδημία, τα Τέμπη, τις υποκλοπές. Τις κρυφές ατζέντες που ετοιμάζουν η Ν.Δ. και οι ελίτ που την στηρίζουν.

-Ότι απέναντι σε μια αλαζονική, ανεξέλεγκτη και ασύδοτη Δεξιά κυβέρνηση η μόνη δύναμη που μπορεί να γίνει ανάχωμα και θεσμικό αντίβαρο, είναι ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ και όχι μια κατακερματισμένη σε μικρά κόμματα  αντιπολίτευση. Ο ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα γίνει πυλώνας, για να ξανακάνουμε σύντομα μεγάλη και δυνατή την προοδευτική παράταξη. Για μια κοινωνία δίκαιη, με ευημερία για όλους.

•Ενώστε τη φωνή και την ψήφο σας με τη φωνή και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή κοινωνία – ισχυρή δημοκρατία. Εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για όσους θέλουν έναν καλύτερο κόσμο.

Της Παναγιώτας Γ. Κοζομπόλη
Δικηγόρου- υποψήφιας βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ