Κάτι πρέπει να γίνει στην οδό Ψαρών…

Κάτι πρέπει να γίνει στην οδό Ψαρών…

Προβληματικό παραμένει το τμήμα της οδού Ψαρών από τη Μακεδονίας έως και τη
Λυκούργου, μετά τη διάνοιξή του, καθώς, ως γνωστόν, παρέμενε για χρόνια κλειστό.

Πέραν του ότι χρειάζεται μια νησίδα στη συμβολή των οδών Δημοτικού Πάρκου και Ψαρών, προκειμένου να μειωθεί η τεράστια διασταύρωση που είναι επικίνδυνη, στο συγκεκριμένο κομμάτι έγιναν διαγραμμίσεις.

Η μία διαγράμμιση ορίζει τις θέσεις αυτοκινήτων που παρκάρουν οριζόντια με τα πεζοδρόμια, κάτι που τηρείται, ενώ διαγράμμιση υπήρξε και στη μέση του δρόμου, αφού είναι διπλής κυκλοφορίας.

Όμως, στο τμήμα από Θράκης έως Μακεδονίας σχεδόν κανένας οδηγός δεν παρκάρει οριζόντια, με αποτέλεσμα όταν διπλοπαρκάρει όχημα, ο διερχόμενος οδηγός να είναι υποχρεωμένος να περάσει στο αντίθετο ρεύμα, κάτι που μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά είναι παράνομο.

Να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα, το οποίο έχουμε επισημάνει επανει- λημμένα, είναι αυτό με τα φορτηγά, τα λεωφορεία και γενικά τα οχήματα βαρέος τύπου που παρκάρουν στο σημείο.
Εκτός του ότι στενεύουν το δρόμο, δημιουργούν πρόβλημα ορατότητας.

Μάλιστα, σε ένα από αυτά υπάρχει συνεχής διαρροή, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να είναι εδώ και καιρό γεμάτο λάδια.

Νομίζουμε ότι τα συγκεκριμένα οχήματα πρέπει να σταματήσουν να σταθμεύουν εκεί, αφού δημιουργούν προβλήματα. Κι αν οι ιδιοκτήτες τους αδιαφορούν για αυτό, πρέπει να αναλάβει δράση ο Δήμος και με απόφαση που μπορεί να λάβει να απαγορεύσει το παρκάρισμα τέτοιων οχημάτων εκεί.
Π.Μπ.